Sledge hokejisté suverénně ovládli skupinu play-out, Hábl slíbil sušičku na dresy

Sledge hokejisté Zlína skončili v letošní sezoně pátí. Foto: petrkoval.com
ZLÍN - Velmi úspěšně zakončili ligovou sezonu sledge hokejisté LAPP ZLÍN - zvítězili totiž čtyřikrát v řadě. V závěru ročníku srazili do kolen Ostravu, kterou na jejím ledě porazili 5:4. Nakonec tak v letošní sezoně obsadili konečné 5. místo a ovládli skupinu play-out.

Ševci k duelu nastoupili bez řady opor. Obavy z toho, kdo bude dávat góly, však brzy vzaly za své. Hned v čase 2:23 otevřel skóre utkání Róbert Turic, jenž využil nahrávky zpoza brány od Pavla Juliny.

Domácí za čtyři minuty sice srovnali po úniku Hečka, jenže Zlín se znovu dostal do vedení zkraje prostřední části – po půl minutě se prosadil střelou z levého kruhu Pavel Julina, na něhož navázal zanedlouho Zdeněk Hábl – 1:3.

Tím ale gólový účet třetiny nebyl u konce. Na kontakt dostal Ostravany Palát, znovu na rozdíl dvou branek pak skóroval Hábl. I tentokrát Flamigos reagovali, na 3:4 snížil druhou brankou Hečko. Ještě do sirény ale zakončil svůj bodový galavečer Pavel Julina brankou na 3:5. Zlínský obránce celkově v duelu zaznamenal bilanci 2+2.

Bojující Ostrava dokázala ještě ve třetí periodě jednou snížit, když hattrick dokonal Hečko, vyrovnat už ale soupeři brankář Pastucha nedovolil.

Sledge hokejisté Zlína tak po rozpačité základní části dotáhli sezonu na konečné 5. místo. „Jestli jsme nakonec spokojení? Asi jooo. Z minima jsme vytěžili maximum. Celou sezonu se nám nepodařilo sejít se kompletní, furt se objevovaly nějaké překážky, takže to bereme,“ pověděl Zdeněk Hábl, který v pěti duelech v play-out nastřádal 17 kanadských bodů za bilanci 9+8.

Na ledě Ostravy se sám postaral o dvě branky. Nutno přitom podotknout, že vzhledem k malému počtu hráčů nakonec nejen Hábl, ale ani někteří jeho další spoluhráči se celý zápas nedostali ke střídání.

Tak jsem dal ten jeden gól. Odpočíval jsem před brankou soupeře a najednou se ke mně odrazil puk před prázdnou bránu,“ usmíval se Hábl. „A druhá trefa… Jel jsem už asi pošesté sám na branku, tak mi to z lítosti gólman pustil,“ vykládal v dobré náladě zlínský kanonýr.

A to ještě nebylo vše. „Slíbil jsem Hance Julinové, která nám už od roku 2008 pere dresy, že jí konečně koupíme sušičku,“ zakončil Zdeněk Hábl.

Česká para hokejová liga, o 5.místo

2. zápas: Ostrava – Zlín 4:5 (1:1, 2:4, 1:0), konečný stav série: 0:2.
Branky a nahrávky: 7. Hečko (Palát), 21. Palát (Hečko), 26. Hečko (Bařák), 36. Hečko (Puchein) – 3. Turic (Julina), 16. Julina (Z. Hábl), 18. Z. Hábl (Julina), 23. Z. Hábl (Turic), 30. (Julina). Rozhodčí: A. Onderka, O. Veselý. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 13:18.
Ostrava: M. Kudela – Smolka, V. Kudela, Handl, Vrubel – Palát, Gotthardt, Židlická, Puchein, Bařák, Němec, Hečko.
Zlín: Pastucha – Julina, Ferenčík – Turic, Z. Hábl, Zdražil – Máca, Panák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x