Sledge hokejisté Zlína jdou tvrdě za obhajobou titulu

Zlínští sledge hokejisté vévodí ligové tabulce. Foto: Petr Koval
ZLÍN - Šestinásobný český mistr, sledge hokejisté SHK LAPP Zlín, po vítězství v první polovině základní části i v odvetách potvrzuje svou letošní suverenitu. O víkendu si na své konto připsal další dvě výhry.

Po sobotním vítězství na půdě druhého celku české parahokejové ligy z Pardubic zlínští sledge hokejisté přivítali v domácím prostředí nebezpečné kohouty z Olomouce. Vstup do utkání měli Zlíňané přímo parádní, když v šesté minutě vedli 3:0.

V šatně jsme si řekli, že na ně musíme vletět, dát dva třirychlé góly, což sa nám podařilo. Potom musí soupeř otevřít hru a tlačit se dopředu a nám se hraje o moc lépe,“ uvedl zlínský útočník Martin Joppa.

Právě Joppa má v posledních zápasech formu jako hrom. V utkání s Pardubicemi zápas rozhodl brankou v poslední minutě a také s olomouckými kohouty zářil. Na své konto si připsal hned tři branky. Není se ale čemu divit, Martin Joppa se v současnosti tvrdě připravuje se Slovenskou reprezentací na barážová utkání o postup na paraolympijské hry.

Je to časově náročné, trénujeme na Slovensku pět dní v týdnu. Už se těšíme, až ta kvalifikace konečně přijde a že po ní snad budeme odpočívat s úsměvem na tváři a s postupovými kartami,“ usmívá se Joppa.

Zlínští hokejisté měli zápas s Pardubicemi jasně pod kontrolou a po vítězství 8:3 si upevnili své vedoucí postavení v české para hokejové lize. I když má trenér Tomáš Sedláček po celou ligu k dispozici jen dvě pětky, nebojí se, že by jeho svěřenci soutěž nezvládli.

Fyzicky to určitě náročné je, ale kluci mají natrénováno. Jsou tady hráči, kteří by to měli fyzicky dávat, a zapojujeme také nějaké nové hráče, kteří se postupně dostávají do hry,“ říká trenér zlínských sledge hokejistů Tomáš Sedláček.

Para hokejová liga pokračuje v sobotu 4. prosince, kdy do Zlína přijede pražská Sparta.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x