Sledge hokejisté Zlína na závěr porazili Ostravu, do play-out půjdou ze sedmého místa

Sledge hokejisty extraligového Zlína letos čeká pouze play-out. Foto: petrkoval.com
ZLÍN - Sledge hokejisté LAPP ZLÍN odehráli o víkendu poslední dva zápasy základní části. V sobotu si poradili s Ostravou 3:2 po samostatných nájezdech, přičemž den nato dlouho trápili adepta na titul z Havířova. Ještě dvě minuty před koncem byl stav 2:3, nakonec Zlínští při závěrečné snaze vyrovnat ještě dvakrát inkasovali a prohráli 2:5.

V duelu s Ostravou byli Ševci po celé utkání nastěhovaní před ostravským brankářem Kudelou, na začátku třetí třetiny měli střeleckou převahu 27:2, jenomže prohrávali 0:2! Dvakrát zlínské obraně pláchl kapitán Flamingos Hečko a překonal Matouška.

Není ta ostravská síť děravá?“ podivovali se diváci na stadionu i u televizních obrazovek, když sledovali, jak zlínské mega šance nekončí v brance. Nakonec se ale přeci jen spravedlnost přiklonila na stranu Zlína, kteří v závěru srovnali. Nejprve ve 42. minutě v úniku snížil Zdeněk Hábl, aby minutu nato zaskočila Kudelu po zemi letící zbloudilá střela Tomáše Macha.

Chvíli se zdálo, že by domácí mohli bojovat i o tříbodový obrat, nakonec se ale museli spokojit se dvěma body za výhru v nájezdech. Jan Matoušek vychytal čtyři z pěti pokusů soupeře, za Zlín pak uspěli Marian Ligda a Dávid Korman.

V neděli proti Havířovu pak Zlínští do utkání vstoupili dobře, když v 5. minutě zblízka uspěl Róbert Turic. Favorit ze Slezska srovnal zanedlouho, když sám před Pastuchou skóroval Fojtík.

Znovu domácí do vedení mohl dostat Zdeněk Hábl, když se zcela mimo branku ocitl gólman Havířova Loska, jenže z vrcholku kruhu napálil pouze břevno. A tak šli do vedení hosté – nechytatelnou dělovkou skóroval Oiseht.

A když se k němu ve 21. minutě přidal jeho norský krajan Bakke, Havířov vedl už 3:1. Zlínští však nebyli proti třetímu týmu tabulky horším celkem, o čemž svědčí konečný počet střel 22:16 v jejich prospěch. Své šance však proměňovali zřídka.

Šest minut před koncem se otevřel prostor před Machem, branku ale přestřelil. Hned vzápětí však skóroval kapitán Marian Ligda. Zlínští se v závěru ještě hnali za vyrovnáním, dvě minuty před koncem ovšem duelu drama vzali dva slepené góly Lauensteina a Bakkeho.

Ševci tak zakončil základní část na sedmém místě, v play-out se tedy utkají nejprve se šestou Spartou. Série hraná na dvě vítězná utkání začne 3. února ve Zlíně, odveta je na programu v Praze 17. a případně 18. 2. Vítěz poputuje do série o 5. místo, poražený o 7. místo.

Chtěli bychom napravit dojem z té sezony, kde jsme po základní části měli být určitě někde jinde. Uvidíme, jak se podaří dát dohromady sestava, více prostoru zase dostanou asi i nováčci. Budou to i zápasy pro ně, budou se muset popasovat s tímto soupeřem. Sparta bude favorit, ona se bude muset ukázat,“ řekl směrem k soupeři Ligda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x