Sledge hokejisté Zlína zlomili Ostravu a v sérii o páté místo se ujali vedení

Sledge hokejisté Zlína v úvodním duelu série o páté místo doma zvítězili nad Ostravou 4:2. Foto: Jaroslav Kvapil
ZLÍN – Sledge hokejisté Zlína v úvodním duelu série o páté místo doma zvítězili nad Ostravou 4:2. Zlínští byli sice po celý duel aktivnějším týmem, soupeře přestříleli 31:9, jenže stejně museli otáčet z nepříznivého stavu 0:2. Zlomová byla třetí třetina, kdy se Ševci prosadili třikrát. Dvakrát skóroval Róbert Turic, Korman s Háblem si připsali po třech asistencích. Série hraná na dva vítězné zápasy pokračuje v sobotu 16. března v Ostravě, hraje se od 16:40 hodin. Třetí případný rozhodující duel se hraje na stejném místě o den později.

Stejně jako v základní části měli Zlínští proti Ostravě značnou převahu, jenže ta svým klasickým (a úspěšným) stylem na brejky vedla po první třetině 2:0, když dvakrát uspěl střelou ze střední vzdálenosti kapitán hostí Václav Hečko.

Do druhé třetiny domácí nastoupili se změnou v brankovišti, Molka vystřídal Miroslav Pastucha. Slovenský gólman ve zbytku duelu už nepustil za svá záda žádný puk a Ševci duel otočili (mimochodem, Pastucha má v play-out skvělou bilanci 94% úspěšnost zásahů).

Nejprve hned v první minutě prostředního dějství po nahrávce Kormana pálil do prázdné branky Zdeněk Hábl.

Další góly padaly až ve třetí třetině. Ve 32. minutě uspěl ránou z úhlu Pavel Julina, načež o čtyři minuty později Kormanovu pobídku na teč skvěle usměrnil Róbert Turic.

V závěru duelu už měli Ševci zápas pod kontrolou, soupeře nepustili ani do závěrečného power-play, a navíc sami vteřinu před koncem ještě navýšili vedení, když Hábl předložil puk na hranici brankoviště, odkud podruhé v utkání skóroval Róbert Turic.

Zlínští sledge hokejisté se tak rozloučili s domácím publikem vítězstvím a pevně věří, že za týden naváží na výkon (a hlavně výsledek) z tohoto utkání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x