Sledge hokejisty Zlína čeká poslední domácí zápas sezony. O páté místo vyzvou Ostravu

Sledge hokejisty Zlína mají před sebou poslední domácí zápas sezony. Foto: petrkoval.com
ZLÍN – Sobotní moravská bitva mezi sledge hokejisty Zlína a Ostravy bude poslední, která se v letošní sezoně odehraje ve zlínské CCM aréně. Ševci doma od třinácti hodin rozehrají sérii o páté místo.

„Ostrava, velmi těžký soupeř. Mají nadstandardního brankáře, ale gól se dá dát každému. My uděláme maximum pro to, abychom uspěli a abychom sezonu zakončili vítězně,“ uvedl trenér SHK LAPP ZLÍN Tomáš Sedláček.

Jeho tým v úvodní sérii play out přešel přes Spartu. Doma sice prohrál 1:2, venku ale suverénně otočil sérii po jasných výhrách 7:1 a 6:0.

S Flamingos se Zlín letos utkal dvakrát. V obou případech byl výrazně aktivnějším týmem, jenomže velmi dobře do defenzivy hrající Ostravané dokázali vždy bodovat.

V říjnu doma vyhráli 3:0, v Baťově městě pak pro změnu slavili Ševci, když vyhráli 3:2 v nájezdech. Duel přitom otáčeli z 0:2, ačkoli celkově byly v utkání střely na branku v poměru 31:3!

Plaměňáky, kteří jsou svazovým projektem, má na starost ze střídačky Jan Szturc, asistent u české reprezentace.

Branku pak střeží reprezentační jednička Martin Kudela, v ofenzivě jsou další členové národního týmu Václav Hečko a před sezonou ze Zlína příchozí David Palát.

Ostravané navíc úspěšně lovili i na zahraničním trhu, v kádru mají pět slovenských hráčů Gottharda, Vargy, Dzimka, Gábora a Pucheina. V průběhu sezony za ně naskočil i reprezentant USA Roba Easley, jinak útočník Colorada ale do vyřazovacích bojů naskočit nemůže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x