Slovácké divadlo uvede koncertní verzi Ježíše

Kristýna Daňhelová jako Máří Magdaléna. Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už 7. července v 17 hodin budou mít příznivci Slováckého divadla možnost poprvé vidět předpremiéru netrpělivě očekávaného muzikálu Jesus Christ Superstar, a to jako koncertní verzi na nádvoří Reduty v rámci festivalu Slovácké léto.

Jsme šťastní, že konečně můžeme divákům ukázat, na čem jsme v divadle několik měsíců pilně pracovali,“ raduje se mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník a slibuje zážitek, který v Hradišti ještě nebyl. „Uzavřená premiéra mě tak dostala, že jsem si jen přál, aby inscenaci mohli co nejdřív vidět diváci. Teď ta chvíle přichází,” říká.

Naskočila mi husí kůže,“ říká představitelka Máří Magdaleny

V roli Ježíše se na koncertní verzi představí hostující Tomáš David, Jidáše ztvární držitel Ceny Thálie v oboru muzikál Tomáš Šulaj a jako Máří Magdaléna vystoupí uherskohradišťská rodačka Kristýna Daňhelová.

Když jsem pár let zpátky navštívila londýnské provedení, zařadil se Jesus Christ Superstar mezi díla, ve kterých bych chtěla jednou v životě aspoň projít, nebo zazpívat jediný tón… Prostě být součástí. Jakkoli,“ svěřuje se Kristýna. „Pak jsem se vloni dozvěděla, že ve Slováckém budou zkoušet Jesuse a naskočila mi husí kůže v tom nejlepším slova smyslu. Geniální muzikál a ve spojení s tak krásným a kvalitním souborem, který Slovácké divadlo má, to je genialita na druhou,“ prozrazuje talentovaná herečka. „A pak přišla nabídka od režiséra Lukáše Kopeckého, abych si v hradišťském nastudování zazpívala a zahrála a sen se mi splnil. Cítím obrovskou radost a vděčnost,” dodává Kristýna Daňhelová.

Kromě zmiňovaných herců se v koncertní verzi představí i Pavlína Hejcmanová, Jitka Hlaváčová, Martin Vrtáček, Pavel Hromádka, Pavel Majkus a další tváře Slováckého divadla. Oficiální premiéru světoznámého muzikálu v režii Dodo Gombára uvidí diváci na začátku října.

Kristýna Daňhelová

Uherskohradišťská rodačka vystudovala muzikálové herectví na JAMU. Její domovskou scénou je Městské divadlo Brno, kde ztvárnila například titulní roli v muzikálu Jana Eyrová. V Hudebním divadle Karlín v Praze účinkuje v autorské inscenaci Legenda jménem Holmes z pera Ondřeje Gregora Brzobohatého po boku Vojty Dyka. Ve Slováckém divadle hrála a zpívala v crazy muzikálu Hra o pyžama a pravidelně vystupovala na Jízdách s Haraficou a herci Slováckého divadla.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x