Slovácké léto startuje už za dva dny! Beach aréna přinese novinky

Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Více než desítka sportovních aktivit, deset koncertů, zábava pro děti nebo bohatý kulturní program. To všechno čeká na návštěvníky 16. ročníku Slováckého léta, které vtrhne do města v srdci Slovácka už tento pátek 30. června.

Hned v pátek 30. června od 19 hodin vypukne v beach aréně na Masarykově náměstí Tanečně-módní show dětí ZUŠ Uherské Hradiště. Ty doplní přehlídka plavek, spodního prádla a volnočasového oblečení. Zároveň to bude test pevné podložky, kterou organizátoři o prvním víkendu položí na písečný podklad. V sobotu 1. července se na něm odehraje fotbalový turnaj, v neděli 2. července pak florbalový.

Aby byla podložka skutečně pevná a rovná, má nakonec pět vrstev včetně zatravňovacích panelů. Nebylo jednoduché celou věc technicky vymyslet a zrealizovat. Věříme, že to bude příjemné zpestření pro hráče i diváky,“ věří hlavní organizátor Slováckého léta Marek Pochylý s tím, že od pondělí se do beach arény vrátí písečný podklad a oblíbené plážové sporty.

Velké novinky letošního ročníku Slováckého léta zaznamenal doprovodný program. V sobotu 1. července od 9. ranní se v Jezuitské zahradě před obchodní akademií budou konat Trhy Slováckého léta plné skvělých lokálních produktů. „Tento rok jsou trhy UH jednorázové, na  Slováckém létě si je chceme vyzkoušet. Rády bychom však vytvořily komunitu, která je bude navštěvovat pravidelně a budou se konat třeba i dvakrát měsíčně,“ vzkazuje spolupořadatelka Trhů Nicola Tošnarová.

O týden později, v sobotu 8. července, se na stejném místě odehraje Mint Market, populární, moderně pojaté trhy s módou, šperky, delikatesami a dalšími výrobky designérů z celé republiky. „Bude to vůbec poprvé, co Mint Market dorazí právě do Uherského Hradiště. Máme radost, že se nám podařilo propojit jej se Slováckým létem,“ říká PR manažerka Slováckého léta Petra Kučerová.

Letos poprvé nabízí organizátoři návštěvníkům možnost zakoupit si vstupenku do VIP zóny. „Platí, že všechny koncerty na Masarykově náměstí jsou přístupné zdarma. Pokud ale někdo dává přednost tomu, užít si koncert bez mačkání se v davu, může si zakoupit vstupenku do VIP zóny umístěné v blízkosti sportovní arény a k tomu si dát na náš účet drink,“ vysvětluje Marek Pochylý. Počet VIP vstupenek je každý večer omezen na 50.

Generálním partnerem Slováckého léta 2023 se opět stane Česká zbrojovka a pokračuje tak v jeho podpoře. „Tento festival sportu, kultury a zábavy je jednou z nejvýznamnějších akcí regionu, která se každoročně těší mimořádnému zájmu návštěvníků. Díky klubu Slováckého léta se naši zaměstnanci začali více věnovat pohybovým aktivitám, vzájemně se motivovat a soutěžit mezi sebou. Těšíme se na deset skvělých dnů,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva akciové společnosti Česká zbrojovka Jan Zajíc.

Mezi sporty letos nebude chybět oblíbený beachvolejbal, Žhavé běhy, cyklistika nebo pétanque ani novinka Nordic Walking Rochusing. Na všechny sporty je možné prezentovat se i v den konání přímo na místě.

Na Masarykově náměstí letos zdarma vystoupí Kapitán Demo, Pokáč, IMT Smile, Mňága a Žďorp, Argema, Reflexy, Alkehol, Focus Rock, Tabák – Kabát revival a Polemic, doplní je nejlepší lokální kapely. Nechybí dětský sportovní den, oblíbený Folklorní večer, divadelní představení nebo stand-up comedy show,“ dodala Petra Kučerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x