Slovácko hrálo potřetí doma bez branek, brankář Heča má pátou nulu 

Útočník Slovácka Michael Krmenčík se proti Jablonci neprosadil Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Protáhli sérii bez porážky na pět utkání, doma navíc počtvrté nedostali gól. Fotbalisté Slovácka v sedmém kole Chance Ligy remizovali s Jabloncem 0:0. Bez branek hráli už se Slavií a Bohemians 1905.

Směrem dopředu jsme si sice něco vytvořili, ale v útoku musíme být hladovější a být tam ve větším počtu hráčů. Na soupeře jsme měli vytvořit větší tlak, abychom vstřelili gól,“ míní trenér Slovácka Roman West.

Jeho tým před vlastním publikem udolal pouze Baník, který si v Uherském Hradišti vstřelil vlastní gól. Jinak se Slovácko neprosadilo.

Doma jsme vyhráli jenom jednou a třikrát remizovali, takže spíše počítáme ztráty. S Jabloncem jsme chtěli vyhrát a navázat na povedená utkání předtím, bohužel se nám to nepovedlo. Remízu ale musíme brát,“ ví dobře.

Severočeši byli velmi zdatný protivník, k výhře měli po změně stran blíž. „Jablonec potvrdil to, co jsme si o něm mysleli. Prokázal sílu, kvalitu na balonu. Byl to velmi nepříjemný soupeř,“ říká West. „Stejně jako my si vytvořil několik šancí, místy se hrálo nahoru a dolů,“ přidává.

Za domácí byl nejblíže gólu ve 37. minutě Blahút. Krajní bek tvrdou ranou orazítkoval břevno. „Mrzí mě to. Chci více pomoct týmu a ještě jsem nevstřelil žádný gól,“ štve slovenského fotbalistu.

Moravané mají v ofenzivě rezervy. Na nedostatcích se pokusí zapracovat v reprezentační pauze.

Drhne nám to už v předfinální fázi, protože s Jabloncem jsme se nedostali ani do mnoha šancí. Centr tam jde buď pozdě, nebo jde jinam. Na druhé straně soupeř taky hrál zezadu, tolik nás nenapadal. Vzadu byl pevný a bylo těžké se tam dostat,“ ví dobře také brankář Milan Heča, jenž si připsal již páté čisté konto v sezoně.

Slovácko si ve vyrovnaných duelech zatím nedokáže pomoct ani standardními situacemi. Nedaří se Havlíkovi, dobře je nekopou ani další borci. „Pracujeme na tom,“ ujišťuje fanoušky Heča. „Vpředu máme vysoké hráče, tak to zkoušíme, ale zatím je to spíš na náhodu,“ dodává Heča.

Chance Liga, 7. kolo –
1. FC SLOVÁCKO – FK JABLONEC 0:0

Rozhodčí: Szikszay – Volf, Zoufalý – Starý (video). ŽK: Kohút, Daníček – Martinec. Diváci: 4257.
Slovácko: Heča – Ndefe, Vaško (81. Křišťan), Hofmann, Reinberk (46. Daníček) – Trávník – Blahút (81. Petržela), Kohút (46. Juroška), Havlík, Sinjavskij – Krmenčík (74. Kozák). Trenér: West.
Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla – Souček (81. Polidar), Beran, Nebyla (90.+2 Štěpánek), Čanturišvili – Kanakimana (64. Alégué), Hollý (81. Suchan) – Puškáč (81. Krulich). Trenér: Kozel. 

--> --> --> --> -->