Slovácko i podruhé zvítězilo 1:0, Zlín schytal ostudný příděl v Ostravě

Ani zkušený zlínský fotbalista Antonín Fantiš debaklu v Ostravě nezabránil. Foto: FC Fastav Zlín
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Fotbalisté Slovácka zahnali smutek po čtvrtečním vyřazení z Evropské konferenční ligy a v lize podruhé za sebou zvítězili 1:0. Zatímco úvodní duel v Liberci rozhodl tečovanou ranou Milan Petržela, nedělní domácí duel proti Českým Budějovicím rozsekl v 60. minutě mladý záložník Michal Kohút.

Celek z Uherského Hradiště je po dvou kolech s plným bodovým ziskem jediným týmem, který dosud neinkasoval.

Mužstvo zase ukázalo charakter a srdce. Hráči šli do vyždímání. Jsem rád, že to zvládli, je to pro nás velmi důležité vítězství a psychická vzpruha,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Moravanům ani nevadilo, že domácí kouč udělal oproti čtvrteční pohárové sestavě čtyři změny. I nové složení základní jedenáctky rozehrálo ofenzivní partii, kterou i napříč neproměněnými šancemi dotáhl do zdárného konce.

V první půli jsme hráli velmi dobře a mně to trochu připomínalo čtvrteční duel s Plovdivem. To jsme také měli převahu a tlak, ale chyběly tomu góly. O přestávce jsem apeloval na hráče, aby nepodléhali panice a trpělivě dobývali branku hostí. Důležité bylo, že jsme si šance vypracovali a že jednu z nich jsme proměnili,“ uvedl Svědík.

Zatímco Slovácku vstup do nové ligové sezony vyšel, ševci doplácejí na těžký los. Fastav po úvodním nezdaru s mistrovskou Slavií neuspěl ani v Ostravě proti Baníku, kterému na vítkovickém stadionu podlehl 1:5.

Severomoravané rozhodli o vysokém vítězství už v první půli, kdy se během 25 minut dvakrát trefil David Lischka a jednou Yira Sor s Ladislavem Almásim. Zlín potvrdil, že se mu proti Slezanům dlouhodobě nedaří a v posledních třech zápasech v Ostravě v obdržel třináct branek. Ševci čekají na ligové vítězství od března, neuspěli posledních třináct kol.

Baník dal ze dvou střel dva góly. Zahráli výborně standardky roh a aut, kde jsme se nepochopitelně nedomluvili. Domácí se tím uklidnili, pak sehráli dva brejky a kluci rezignovali. Baník předvedl velkou kvalitu, dnes jim to tam napadalo. Druhý poločas se nám podařilo vstřelit branku, kluci bojovali o lepší výsledek, ale kvalita ve finální fázi nám chyběla. Proto si odvážíme takový výsledek,“ zhodnotil nepovedený duel kouč Fastavu Jan Jelínek.

Jeho tým může debakl odčinit v sobotu doma proti Teplicím, Slovácko jede do Plzně.

FORTUNA:LIGA, 2.kolo

1. FC Slovácko – Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 60. Kohút. Rozhodčí: Petřík – Lakomý, Hurych – Zelinka (video). ŽK: Mareček, Kadlec, Daníček – Čavoš, Sladký, Králik, Mihálik, Vorel. Diváci: 2953.

Slovácko: Nguyen – Tomič (83. Vecheta), Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Mareček (83. Holzer), Havlík (83. Šimko) – Petržela (75. Reinberk), Sadílek, Kohút (71. Daníček) – Jurečka. Trenér: Svědík.

Č. Budějovice: Vorel – Čolič, Havel, Králik, Sladký – Čavoš, Javorek (77. Valenta) – Mihálik, Hellebrand (59. Brandner), Hora (68. Mršič) – Škoda (68. Bassey). Trenér: Horejš.

Baník Ostrava – Fastav Zlín 5:1 (4:0)

Branky: 9. a 26. Lischka, 13. Sor, 34. Almási, 51. Buchta – 69. Poznar. Rozhodčí: Julínek – Caletka, Dobrovolný – Klíma (video). ŽK: Lischka – Janetzký, Cedidla. Diváci: 4602.

Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Sor (57. De Azevedo), Tetour (71. Budínský), Kaloč (82. Jánoš), Kuzmanovič, Buchta (57. Potočný) – Almási (57. Klíma). Trenér: Galásek.

Zlín: Dostál – Vraštil, Cedidla, Procházka, Matejov (56. Nečas) – Dramé, Hlinka, Hrubý (46. Janetzký), Conde (65. Tkáč), Fantiš – Poznar. Trenér: Kalivoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x