Slovácko i Zlín daly dva góly a v přípravě zase zvítězily

Fotbalisté Zlína (bílé dresy) v sobotním přípravném zápase zdolali domácí Karvinou 2:0. Foto: Jan Zahnaš, FC Trinity Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Zlína zakončili náročný anglický týden výhrou v Karviné. Ševci po úvodním triumfu v Lanžhotu a remíze s Baníkem Ostrava ve sportovním centru Kovona zdolali domácí Karvinou 2:0. Oba góly hostů vstřelili v závěrečné půlhodině zkušení stopeři Václav Procházka a Dominik Simerský.

„Zápas rozhodly standardní situace, které nám na rozdíl do soupeře vyšly. V utkání však byly pasáže, kdy jsme byli málo důslední a důrazní v dostupování hráčů, což mi vadilo. Karviná se dobře hýbala, místy nás přehrávala. Začátek byl sice dobrý, ale pak jsme se vytratili a nemohli najít na soupeře recept,“ zhodnotil duel zlínský kouč Jan Jelínek.

Výkon mužstva ani výsledek až tolik neřešil. „Ještě to drhne, ale je to teprve třetí zápas v přípravě. Zkoušíme hráče na různých postech, takže to úplně nefunguje, což je ale logické,“ uvedl.

Na výhře se podíleli i obě posily. Navrátilec Lukáš Bartošák byl u obou branek, slušně si vedl i Joss Didiba.

Fotbalisté Slovácka v letní přípravě dál vítězí. Svěřenci trenéra Martina Svědíka si po Trenčínu a Zlatých Moravcích poradili na Širůchu ve Starém Městě i s Liptovským Mikulášem, dalšího slovenského prvoligového soupeře zdolali brankami Vechety a Daníčka 2:1.

První potlesk se slušně zaplněným Širůchem nesl po čtvrthodině hry, kdy byl nejprve faulován Trávník a následný přímý volný kop jen těsně prosvištěl kolem tyče hostující branky.

O chvíli později již fanoušci Slovácka mohli slavit první branku utkání. Havlík vyslal přesnou přihrávku na Holzera, který milimetrovým pasem naservíroval míč nabíhajícímu Vechetovi, jenž usměrnil míč do sítě.

Hosté vyrovnali ve 24. minutě, kdy se po odraženém míči z voleje střelou do šibenice prosadil Popovič.

Nerozhodný výsledek 1:1 vydržel do 76. minuty. Duel, který přinesl spoustu nepřesností, rozhodl Daníček. Zkušený středopolař nadvakrát proměnil penaltu nařízenou za faul na Kohúta.

Celek z Uherského Hradiště mohlo v závěru své vedení ještě navýšit, ale pokus Kalabišky po Šimkově centru bravurně zneškodnil gólman Gröger.

Další přípravný zápas sehrají fotbalisté Slovácka v úterý proti Třinci. Duel začíná na Širůchu ve Starém Městě v sedmnáct hodin.

Přípravný fotbal –

MFK KARVINÁ – FC TRINITY ZLÍN 0:2 (0:0)

Branky: 60. Procházka, 78. Simerský

Sestava Zlína 1. poločas: Dostál – Fillo, Kolář, Procházka, Číž – Reiter, Didiba, Janetzký, Vukadinović, Jawo – Bobčík.

Sestava Zlína 2. poločas: Bachůrek – Dramé, Simerský, Procházka, Bartošák – Reiter (78. Číž), Didiba, Janetzký, Fantiš, Hellebrand – Chwaszcz.

1. FC SLOVÁCKO – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (1:1)

Branky Slovácka: Vecheta, Daníček – Popovič

Sestava 1. poločas: Fryšták – Holzer, Hofmann, Kadlec, Sinyavskiy, Trávník, Havlík, Polášek, Petržela, Brandner, Vecheta.

Sestava 2. poločas: Fryšták – Kalabiška, Šuvalija, Daníček, Šimko, Aldin, Levin, Kohút, Juroška, Šašinka, Vecheta.

Liptovský Mikuláš: Sváček – Popovič, Krčík, Okres, Gerat, Václavák, Voško, Staš, Kačka, Bedeci, Laura. Střídali: Gregor, Diviš, Filonský, Bielak, Totka, Ďungel, Matoš, Nečas, Alex, Marti.

--> --> --> --> -->