Slovácko i Zlín mají hráče v reprezentacích. V národním týmu je Nguyen

Brankář Slovácka Filip Nguyen byl povolán do národního týmu. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN – Fotbalová FORTUNA:LIGA má po víkendu reprezentační přestávku, kterou Zlín vyplní pohárový duel v Blansku, někteří hráči z obou klubů ale byli nominováni do národního týmu.

Gólman Slovácka Filip Nguyen byl povolán ke třem zápasům české reprezentace proti Bělorusku, Belgii a Ukrajině. Jsem samozřejmě za nominaci velmi rád. Minulý rok jsem v nějakých nominacích byl, ale pak jsem v lize nechytal, tak jsem z toho vypadl. Proto jsem rád, že se mě Slovácko ujalo, cítím důvěru, pravidelně chytám a díky tomu ta nominace přišla,“ uvedl na klubovém webu Nguyen.

Společně s ním obléknou reprezentační dres i dva odchovanci Slovácka Ondřej Kúdela a Michal Sadílek.

Reprezentační pozvánka dorazila i Michalu Kohútovi. Šikovný záložník Slovácka navlékne dres českých lvíčat v zápasech se Slovinskem a Albánií.Nominace si vážím a na reprezentační sraz se samozřejmě těším. Už to, že teď dostávám příležitost v lize, mi dělá radost a jsem rád, že jsem svými výkony zaujal i reprezentační trenéry,“ dodává ke své nominaci Michal Kohút.

V nominaci nechybí ani odchovanec Slovácka Matěj Kovář, který působí v Manchesteru United.

V nominaci hráčů do jednadvaceti let je i obránce Fastavu Zlín Jakub Kolář, který obdržel pozvánku na kvalifikační duely na ME U21 2023 proti Slovinsku a Albánii. Mezi náhradníky je Martin Cedidla, jenž by se musel v případě potřeby přesunout ze srazu U20, kterou čeká přátelské utkání s Německem. Mezi náhradníky je i zlínský středopolař David Tkáč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x