Slovácko – Karviná. Zabodují domácí naplno?

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - 10. ligové kolo. Sobota 16.00. Slovácko hostí Karvinou, tedy tým, který si zle pošramotil jinak docela slušnou pověst, když ho z MOL Cupu v týdnu vyhnala momentálně až třetiligová Kroměříž. Na další moravské štaci v Uherském Hradišti to Slezané nebudou mít jednoduché ani náhodou. Navíc je ve vzájemných zápasech v posledních letech úspěšné prakticky výhradně Slovácko. Určitě se vyplatí přijít na zápas a sledovat jej na vlastní oči.

Třeba proto, že se v dresu soupeře letos v podzimním části docela daří Filipu Vechetovi, který do Karviné nedávno přestoupil, předtím se jeho kariéra odvíjela prakticky výhradně na Slovácku. Do sítí soupeřů se trefil už třikrát.

„Samozřejmě, že je to pro mne docela specifický zápas, prostředí znám dokonale, kluky taky. Žádná nostalgie není na místě, věřím, že získáme za výhru tři body,“ říká upřímně a mírně troufale jedenadvacetiletý vytáhlý útočník.

Zcela jiné plány mají borci v domácích dresech. Ani oni to neměli v poháru jednoduché, divizní Kuřim udolali na jejím hřišti až po boji 3:1.

Máme co vracet našim fanouškům, v Hradci Králové nám moc pomáhali, fandili celý zápas, my jsme je prohrou 0:3 zklamali a to teď musíme odčinit,“ má jasno trenér domácích Roman West.

Zápas je mimo jiné také o tom, jak umí hrát Slovácko ofenzivně. Jeho dosavadní čtyři góly jsou mizernou vizitkou. Hůře jsou na tom v tomto směru jen poslední České Budějovice.