Slovácko na startu historické sezóny

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKĚ HRADIŠTĚ - Letní spánek? Tak to už ani náhodou. Zatímco se většina z nás chystá na zaslouženou dovolenou, fotbalistům začíná naostro sezóna. Přípravu už Ve Slovácku prolínají s prvními zápasy, léto bude pěkně horké.

A aby bylo jaksepatří, bude potřeba připravit na hlavním stadionu dokonalý trávník. Což je stejně jako na jiných stadionech úkol nelehký a patřící opravdovým odborníkům.

Proces popisuje správce Lubomír Pojezný. „Trávník jsme nejdříve vyčesali, vyfrézovali, zkrátili, zapískovali a samozřejmě provzdušnili. Teď jej budeme pravidelně zavlažovat, hnojit a následně sekat, musí mít několik týdnů klid, aby pěkně zhoustl.“

První přípravný zápas tak Slovácko sehraje proti slovenskému Trenčínu v sobotu na Širůchu v sousedním Starém Městě, jistě za dohledu fanynky z nejvěrnějších Růženy Paškové, která bydlí kousek odtamtud.

Ta a mnozí další už zřejmě uvidí v akci útočníka Libora Kozáka, anebo Estonce Sinjavského, stejně tak dalšího útočníka, donedávna českobudějovického Brandnera. Ti by měli nahradit odcházejícího Jurečku a Sadílka. Copak se děje s dalším forvardem Cicíliou bylo v týdnu poněkud záhadou. Snad ji Hradišťané brzy rozlousknou.

Rušno bylo i v kancelářích. Definitivně se hráčem vítěze poháru a účastníka Evropské ligy stal brankář Filip Nguyen, který podepsal kontrakt do konce kalendářního roku 2024.

Na své velké dny se chystají i fotbalistky Slovácka. Zahrají si kvalifikační skupinu Ligy mistryň. Hrát se bude ve druhé půli srpna v Norsku, prvním soupeřem bude slováckým děvčatům běloruský Minsk.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x