Slovácko odcestovalo na soustředění do Chorvatska, Zlín se připravuje v Luhačovicích

Fotbalisté Slovácka v úterý brzy ráno odcestovali na desetidenní soustředění do Chorvatska. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN – Fotbalisté Slovácka v úterý v brzkých ranních hodinách odcestovali na herní soustředění do Chorvatska, kde budou ladit formu před startem jarní části ligové soutěže. Ševci rozbalili tréninkový kemp v Luhačovicích.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka jsou na cestě do Umagu, kde absolvovali soustředění již v minulosti a mohou se těšit na travnaté plochy a teplejší počasí.

„Je tam o něco tepleji než u nás, ale hlavně budeme moct na trénování využívat kvalitní travnaté plochy, což je největší plus. K tomu nás tam na přírodní trávě čekají tři přípravné zápasy,“ vyhlíží kapitán Michal Kadlec.

Do Chorvatska odcestovalo 24 hráčů včetně tří gólmanů. Mezi hráči nechybí ani Stanislav Hofmann, který v přípravném zápase v Kroměříži musel kvůli zranění odstoupit již v průběhu prvního poločasu. Naštěstí jeho zranění nebylo vážnějšího charakteru.

„Jedeme do stejného prostředí jako v minulém roce, takže víme, co nás tam čeká ať již po stránce zázemí hotelu, tak i tréninkových ploch. Sehrajeme rovněž tři přípravné zápasy (NHK Rijeka, NK Olompia Ljubljana a NK Domžale). V Chorvatsku odehrajeme rovněž generálku na ligu, která startuje již začátkem února,“ přiblížil sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Ševci rozbalili tréninkový kemp v Luhačovicích

Stále pokračující pandemie a komplikace kolem vycestování donutila vedení zlínského klubu k odstoupení od tradičního zimního soustředění v tureckém Beleku. Ševci se proto přesunuli k pokračující zimní přípravě na čtyřdenní kemp v nedalekých Luhačovicích.

Tým trenéra Jana Jelínka rozbalí svou základu v areálu Radostova. „Ještě to bude herně kondiční. Postupně už se budeme zaměřovat i na herní stránku,“ nastínil plán tréninkového cyklu v Luhačovicích trenér Jelínek.

„První tři dny čekají hráče ještě běhy. Tím se příprava zlomí a budeme se už více soustředit na taktické tréninky, výstavbu hry, bránění a standardní situace,“ popsal.

Ševci mají k dispozici celý areál na Radostově včetně veškerého servisu spojeného nejen s regenerací. Hráči mohou rovněž využít prostředí lázeňského města k procházce po městě a jeho okolí.

K týmu se připojila i staronová tvář. O místo v prvoligovém kádru zabojuje i záložník Vukadin Vukadinović. „Zatím se však stále jedná o zkoušku,“ upozorňuje Jelínek.

Ten pro soustředění využije dvacet hráčů a tři brankáře. Do Luhačovic neodcestovali vinou zranění Jawo, Fillo, Čanturišvili a Reiter.

Kádr Slovácka pro soustředění v Chorvatsku

Brankáři: Borek, Fryšták, Nguyen

Obránci: Divíšek, Hofmann, Kadlec, Kalabiška, Merdovič, Reinberk, Šimko, Tomič

Záložníci: Aldin, Daníček, Havlík, Holzer, Juroška, Kohút, Kudela, Petržela, Sadílek

Útočníci: Cicilia, Jurečka, Šašinka, Vecheta

Program Slovácka na soustředění

Pátek 21. ledna ve 13.00: NHK Rijeka – 1. FC Slovácko

Úterý 25. ledna v 15.00: NK Olimpia Ljubljana – 1. FC Slovácko

Pátek 28. ledna: NK Domžale – 1. FC Slovácko

Kádr fotbalistů Zlína pro soustředění v Luhačovicích

Brankáři: Dostál, Rakovan, Šiška

Obránci: Matejov, Procházka, Kolář, Vraštil, Cedidla, Kulíšek, Simerský, Nečas

Záložníci: Hrubý, Hlinka, Janetzký, Fantiš, Hrdlička, Hellebrand J., Conde, Drame, Tkáč, Vukadinović

Útočníci: Poznar, Bobčík

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x