Slovácko odvrátilo porážku až v nastavení. Mladá Boleslav dohrávala v devíti

Záložník Slovácka Matěj Valenta (bílý dres) v hlavičkovém souboji o míč. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Doma podruhé zaváhali. Fotbalisté Slovácka v 5. kole FORTUNA:LIGY jen remizovali v souboji sousedů v tabulce s Mladou Boleslaví 2:2, když porážku odvrátil v nastaveném čase střídající Jan Kalabiška, který potrestal chybu brankáře Matouše Trmala.

Středočeši vstřelili oba góly v oslabení. Ve 39. minutě, kdy Moravané po trefě Filipa Vechety vedli 1:0, byl vyloučen hostující útočník Matěj Pulkrab, ale Středočeši se prosadili i v deseti. Daniel Mareček v nastavení první půle srovnal a v 53. minutě otočil skóre. V závěru byl po surovém faulu vyloučen i mladoboleslavský Benson Sakala. 

„Podařilo se nám vyrovnat chytrostí Kalabišky, ale jsem zklamán výkonem i výsledkem,“ přiznal zklamaný trenér Slovácka Martin Svědík.

„První poločas nebyl z naší strany dobrý, ať už jsme hráli proti jedenácti či deseti. Boleslav byla dřív u odražených míčů, líp kombinovala, my jsme měli hodně ztrát. I tak jsme se ujali vedení, mohli jsme mít zápas ve své moci, ale to bychom se museli na hřišti chovat jinak. Hráli jsme moc profesorky, bez týmového ducha, vykoledovali jsme si branky v naší síti. Bylo to nezodpovědné, náš přístup nebyl podle mých představ. Měli jsme sice tlak, byl ale monotónní, netrefili jsme pořádně bránu,“ štve kouče.

Úvod zápasu nabídl ve velkém vedru boj o střed hřiště a na velkou šanci se čekalo do 12. minuty, kdy Slovácko udeřilo ze standardní situace. Havlík našel na zadní tyči Hofmanna, který vybojoval míč pro Petrželu a jeho hlavičku usměrnil v těžké pozici za brankáře Trmala Filip Vecheta.

Středočeši po inkasované brance dostali soupeře pod tlak a hrozili ze standardních situací. Po přímém kopu se míč odrazil k Marečkovi, který ale pálil nad branku.

Obrovskou šanci měl po necelé půlhodině hry Petržela, ke kterému se dostal míč po centru Doskiho. Utaženou střelu vytěsnil Trmal nad. Za chvíli pálil nepřesně kapitán Kadlec.

Do pauzy se ještě děly věci. Nejdříve uviděl červenou po šlapáku na Sinjavského Pulkrab, ale Slovácko v přesilovce paradoxně inkasovalo. Po několika odrazech se ke střele dostal Daniel Mareček, který gólem do šatny srovnal na 1:1.

Po přestávce se stejný hráč prosadil z akce po rohovém kopu, kdy jej míčem po zemi našel Matějovský.

Slovácko usilovalo o vyrovnání a vytvořilo si drtivou územní převahu, jenže centrované míče do vápna nikoho z útočných hráčů nenacházely. Naopak na druhé straně se ke střele dostal Hilál a Heča musel vytasit dobrý zákrok.

V závěru sice střídající Kalabiška srovnal, ale VAR odhalil ofsajd. Zkušený fotbalista se gólu dočkal o chvíli později, když obral o míč rozehrávajícího gólmana Trmala a uklidil jej do sítě.

„Dostali jsme laciný gól, ale takové věci se stávají, Trmal chytal fantasticky, tohle se prostě stává. Bod bereme,“ uvedl trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič.

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

Branky: 11. Vecheta, 90.+2 Kalabiška – 45.+2 a 53. Mareček. Rozhodčí: Rouček – Podaný, Arnošt – Adámková (video). ŽK: Havlík – Trmal, Kulič (trenér). ČK: 39. Pulkrab, 90.+4 Sakala (oba M. Boleslav). Diváci: 3992.

Slovácko: Heča – Hofmann (76. Trávník), Daníček, Kadlec – Sinjavskij, Valenta (46. Kalabiška), Havlík, Doski (63. Holzer) – Petržela (63. Juroška), Kim sun-ping (46. Mihálik) – Vecheta. Trenér: Svědík.

M. Boleslav: Trmal – Kostka (90.+5. Kubista), Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský (65. Hilál), Sakala – Jawo (46. Poulolo), Mareček (65. Šimek), Mašek (75. Ladra) – Pulkrab. Trenér: Kulič.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x