Slovácko otočilo zápas s Teplicemi, Zlín trápil vedoucí Plzeň

Fotbalisté Slovácka přemohli Teplice 3:2. Na snímku záložník Michal Kohút (v bílém dresu). Foto: 1. FC Slovácko 
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka zvládli i pátý letošní domácí duel. Celek z Uherského Hradiště si před vlastním publikem poradil i s Teplicemi, které porazil 3:2, i když od patnácté minuty po trefě Rezka prohrával. Hostujícímu trenérovi Jiřímu Jarošíkovi, který v úterý nahradil odvolaného Radima Kučeru, premiéra na lavičce Severočechů poněkud zhořkla.

Věděli jsme, že nás po změně trenéra v Teplicích nečeká lehké utkání. V úvodu jsme nehráli nijak špatně, ale byli jsme nepřesní ve finální fázi, hosté dobře bránili v pokutovém území. Inkasovali jsme z ojedinělé akce. Probrala nás až kontaktní branka na sklonku první půle. Po přestávce jsme si začali vytvářet šance, korunovali jsme to krásným druhým gólem. Ale pak těch gólů mělo být víc, mohlo být rozhodnuto. Opět jsme v závěru inkasovali a zápas zbytečně zdramatizovali naší pasivitou. To hráčům budu vytýkat,“ uvedl po sobotním zápase trenér Slovácka Martin Svědík.

Jeho tým nesrazila ani trefa veterána Jana Rezka, kterého Jarošík povolal z teplického béčka. Moravané v rozmezí od 40. do 61. minuty zápas dvěma brankami krajního obránce Petra Reinberka a trefou Václava Jurečky otočili. Snížení obstaral střídající Ladislav Kodad.

Je škoda, že jsme neudrželi vedení do poločasu a dostali hloupý gól na 1:2. Ještě jsme stihli utkání zdramatizovat. To jsme hráli otevřený fotbal se Slováckem a byl to náš nejlepší úsek hry,“ prohlásil Jiří Jarošík.

Svěřenci kouče Martina Svědíka zvítězili v lize ve čtvrtém z posledních pěti duelů a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo.

Zatímco borci z Uherského Hradiště dál vítězí, Zlínu to momentálně nejde. Ševci neuspěli počtvrté za sebou, v Plzni padli 1:2. Oba domácí góly vstřelil Jean-David Beauguel. Na jeho proměněnou penaltu z šesté minuty rychle odpověděl Lukáš Vraštil, ale francouzský útočník rozhodl v 84. minutě.

Začali jsme smolně, když jsme po trefené ruce inkasovali gól z penalty. I tak ale kluci pořád plnili to, co jsme si nastavili v pokynech. Odměna byla branka ze standardní situace. Ve druhém poločase se hra trošku víc vyrovnala, tlak Plzně z první půlky už nebyl takový. Začali jsme být nebezpeční z kontrů, škoda, že nějaká kvalita nám trošku chyběla v úplné finální fázi. Gól v závěru rozhodl o tom, že si neodvezeme žádný bod. Takže Plzni gratuluju, předvedli kvalitu,“ uvedl zlínský trenér Jan Jelínek, kterému k přerušení série porážek nepomohlo ani nasazení brankáře Jana Šičky na úkor zkušenějšího Rakovana. Ne že by Raky za branky nějak mohl, ale Honza čeká na šanci dlouho. Věřili jsme ,že mu to bude víc lepit. První utkání v nejvyšší soutěži zvládl. Počínal si dobře. I když je to mladý gólman, nervozitu jsem u něj neviděl. Má perspektivu, všechno před sebou,“ míní Jelínek.

Fastav už ve čtvrtek čeká pohárový duel s druholigovým Vyškovem. Zápas MOL Cupu se hraje na stadionu v Drnovicích.

1. FC Slovácko – FK Teplice 3:2 (1:1)

Branky: 40. a 61. Reinberk, 52. Jurečka – 15. Rezek, 73. Kodad. Rozhodčí: Hrubeš – Kubr, Arnošt – Adam (video). ŽK: Reinberk, Kadlec, Tomič, Navrátil – Moulis, Mazuch, Krunert. Diváci: 3520.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (75. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Sadílek, Havlík – Petržela (88. Cicilia), Kohút (71. Mareček), Holzer (71. Navrátil) – Jurečka. Trenér: Svědík.

Teplice: Čtvrtečka – Laňka (69. Hyčka), Mazuch, Chlumecký, Vondrášek – Knapík, Jukl (77. Krunert) – Černý (69. Kodad), Trubač, Moulis – Rezek (69. Succar). Trenér: Jarošík.

Viktoria Plzeň – Fastav Zlín 2:1 (1:1)

Branky: 6. z pen. a 84. Beauguel – 15. Vraštil. Rozhodčí: Franěk – Caletka, Lakomý – Štěrba (video). ŽK: Kalvach – Conde. Diváci: 6121.

Plzeň: Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, Havel (82. Čermák) – Bucha, Kalvach (69. Janošek) – Kopic (46. Chorý), Sýkora (69. Kayamba), Mosquera (59. Šulc) – Beauguel. Trenér: Bílek.

Zlín: Šiška – Fantiš, Simerský, Cedidla, Vraštil – Conde – Dramé (70. Nečas), Tkáč, Janetzký (86. Fillo), Čanturišvili (78. Jawo) – Poznar (86. Hrdlička). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x