Slovácko remizovalo s tureckým mistrem, Zlín nedal gól Líšni

Fotbalisté Zlína (bílé dresy) doma pouze remizovali s druholigovou Líšní 0:0. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka v prvním zápase na herním soustředění ve Slovinsku remizovali s tureckým Trabzonsporem 2:2. Branky celku z Uherského Hradiště v prvním poločase zaznamenali záložníci Michal Trávník a Daniel Holzer.

Moravané odehráli proti Turkům velice povedené utkání. Čtvrtý tým FORTUNA:LIGY hlavně v první poločase soupeři zatápěl, dostával se do šancí.

První přišla již v 7. minutě. Ránu Doskiho zpoza šestnáctky ale gólman Tepe vytěsnil nad břevno.

Slovácko poslal do vedení až středopolař Trávník. Navrátilec ze Sparty se hlavou prosadil po centru Petržely. Vzápětí udeřil Holzer, jemuž asistoval kapitán Kadlec.

Turecký mistr, jehož dres navlékl i bývalý slovenský reprezentant Marek Hamšík, se vrátil do hry chvíli před poločasem nechytatelnou střelou Kouassi.

Ještě v závěru prvního poločasu zahrozilo Slovácko, ale i druhou ránu Doskiho brankář Trabzonsporu vytěsnil mimo tři tyče.

Favorit ve druhém poločase přidal a skóre zásluhou Kouassiho srovnal na 2:2. Moravané mohli strhnout vítězství na svou stranu, ale příležitosti Daníčka a Poláška zůstaly nevyužity.

V poslední minutě se naopak parádním zákrokem blýskl Nguyen, který zlikvidoval přímý volný kop Trabzonsporu.

Slovácko tak v prvním přípravném zápase na herním soustředění ve Slovinsku remizovalo s tureckým mistrem 2:2.

Druhý zápas sehrají fotbalisté Slovácka na herním kempu ve Slovinsku ve středu proti maďarskému celku Budafok.

Fotbalisté Zlína se poprvé v letní přípravě představili na domácí Letné. Svěřenci trenéra Jana Jelínka v předposledním přípravném zápase jen remizovali s druholigovou Líšní 0:0.

„Vstup do zápasu byl z naší strany vynikající. Nějakých osmnáct, dvacet minut jsme diktovali tempo hry, byli jsme aktivní, nebezpečnější. Jenom mě štvalo, že jsme v úvodu z těch tří vyložených šancí neproměnili alespoň jednu. Jinak to bylo dobré. Takhle bychom se měli reprezentovat,“ hodnotil zápas trenér Zlína Jan Jelínek.

Jeho tým ale z úvodního tlaku nic nevytěžil, zbytkem duelu se víceméně protrápil.
Sice měl nad Líšní herně navrch, ale celkově to bylo málo.
„Vím, že kvalita naší hry musí být daleko větší, že to bylo málo,“ uvedl.
„I když se nám v zápase nedaří, vytvoříme si pět vyložených šancí, tak z toho musíme dát branku,“ dodává.

Fotbalisty Zlína vedl z pozice kapitána Jakub Yunis. Šestadvacetiletý útočník se po konci angažmá v Olomouci stal volným hráčem, v Baťově městě absolvoval týdenní zkoušku. Čtyři dny strávil s ševci na soustředění ve Velkých Karlovicích, v sobotu dopoledne odehrál zápas s Líšní. Po něm se vedení klubu Trinity rozhodne, zda důrazného útočníka angažuje, nebo se poohlédne jinde.

„Kluci mu moc nepomohli, ale ukázal, že je soubojový, dokáže podržet balony, uhrál spoustu míčů,“ vypozoroval Jelínek.

Do startu nové sezony FORTUNA:LIGY zbývají dva týdny, ševci tak místo nabírání kondice začnou ladit formu.
Generálku odehrají příští sobotu doma proti druholigovému Prostějovu. 

Přípravný fotbal –

TRABZONSPOR – 1.FC SLOVÁCKO 2:2 (1:2)

Branky: 43. a 65. Kouassi – 17. Trávník, 27. Holzer

Slovácko: Nguyen – Reinberk (46. Tomič), Hofmann (60. Srubek), Kadlec (60. Šimko), Doski (60. Kalabiška) – Petržela, Daníček, Havlík, Trávník (69. Polášek), Holzer (69. Kozák) – Vecheta (60. Sinyavskiy). Trenér: Svědík.

FC TRINITY ZLÍN – SK LÍŠEŇ 2019 (0:0)

Rozhodčí: Volek – Paták, Pochylý

Diváci: 400

Zlín: Šiška (46. Rakovan) – Fillo (46. Cedidla), Kolář (32. Simerský), Procházka (66. Kolář), Bartošák (77. Čanturišvili) – Didiba (66. Hellebrand) – Reiter (46. Drame), Jawo (46. Hrdlička), Janetzký (32. Janetzký), Čanturišvili (46. Fantiš) – Yunis (66. Janetzký) Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x