Slovácko si poradilo s Karvinou, Zlín schytal další příděl

Záložník Slovácka Vlastimil Daníček při zápase s Karvinou, kde v minulosti krátce hostoval. Foto: 1. FC Slovácko
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Odčinili předcházející debakl na Spartě, do tabulky zaknihovali povinné tři body. Fotbalisté Slovácka si v 9. kole FORTUNA:LIGY s přehledem poradili s neškodnou Karvinou, Slezany zdolali 2:0 a minimálně do neděle se dostali před Plzeň na čtvrté místo. Gólem a asistencí se v sobotním duelu blýskl Daniel Holzer.

„Jsem hlavně rád, že jsme utkání zvládli vítězně a rehabilitovali jsme se po Spartě. Měli jsme vynikající začátek, prvních 25 minut jsme hráli to, co jsme chtěli a dali jsme z toho dva góly. Přečíslovali jsme soupeře, ale pak jsme vypnuli a nehráli to, na co jsme zvyklí. Nebylo to z naší strany ideální. Máme co zlepšovat, ale tři body jsou důležité, neinkasovali jsme branku, jiná mužstva by nás dnes potrestala,“ zhodnotil duel trenér Slovácka Martin Svědík.

Trenér Slovácka Svědík po debaklu na Spartě vyměnil hned pět hráčů. Do základní sestavy se vrátili Petržela s Havlíkem i stoper Hofmann, od první minuty hrál i čerstvý člen Klubu legend Vlastimil Daníček, kterému před utkání popřáli spolumajitelé klubu Zemek se Skopalem. Kromě marodů Kohúta a Břečky scházel také zraněný Mihálik.


Karvinou v Uherském Hradišti po odvolaném kouči Hejduškovi dočasně převzal asistent Luhový.
Oba týmy společně s fanoušky před zápasem minutou ticha uctily památku zesnulého Pavla Fraňka, bývalého hráče a mládežnického trenéra Slovácka a okresního funkcionáře.

Hosty po pondělním odvolání trenéra Tomáše Hejduška dočasně vedl asistent Lubomír Luhový, který už ale při zápasech oficiálně plnil roli hlavního kouče.

V Uherském Hradišti ale úspěšný nebyl. „Nemusím zdůrazňovat, že rychle inkasovaný gól poznamená každý tým, my jsme ale neodehráli dobře celý první poločas. Z našeho postavení v tabulce vyplývá, že jsme měli víc přidat na bojovnosti, to budu hráčům vyčítat. Netlačili jsme se do šestnáctky, nefungovala nám křídla, bylo tam málo náběhů. Druhá půle po vystřídání byla už lepší, mohli jsme korigovat výsledek a pokusit se získat bod. To se nepovedlo,“ uvedl Luhový.

Smutno nebylo jenom v Karviné, ale i ve Zlíně. Ševci totižschytali další výprask. Po domácím debaklu s Plzní nestačili ani na Ostravu, Baníku venku po nadějném prvním poločase podlehli 1:5, když čtyři branky inkasovali po změně stran, a dál se s pouhými čtyřmi body krčí na posledním šestnáctém místě. Zazářil především dvougólový útočník Filip Kubala, premiérovou trefu za slezský klub zaznamenal i Tomáš Rigo. Porážku hostů mírnil kapitán Dominik Simerský.

„Zápas se mi hodnotí hodně těžce. Z mého pohledu jsme zaslouženě prohráli. Jestli výsledek přímo odpovídá hře, to je otázka, ale naše defenziva je opravdu špatná. Plzeň i Baník toho dokázali využít a potrestali nás. Po gólu na 1:1 jsme zvedli trošku hlavu, bohužel jsme brzy dostali třetí gól a ten, si myslím, nás srazil. Už jsme se nedokázali vůbec zvednout. Už ani herně jsme nebyli nebezpeční a Baník kontroloval utkání. Pak ještě přidal další góly a zaslouženě vyhrál,“ uznal trenér Zlína Pavel Vrba.

Jeho tým venku prohrál i popáté v ligové sezoně a po minulém domácím debaklu 1:7 s Plzní utrpěl další vysokou porážku.

FORTUNA:LIGA, 9. kolo –
FC Baník Ostrava – FC Zlín 5:1 (1:1)

Branky: 50. a 64. Kubala, 11. Ewerton, 57. Rigo, 82. Tanko – 38. Simerský. Rozhodčí: Radina – Nádvorník, Machač – Starý (video). ŽK: Pojezný – Janetzký, Fantiš. Diváci: 7786.

Ostrava:Letáček – Ndefe (68. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta, Boula (68. Šín), Rigo (77. Kaloč), Ewerton – Tanko (83. Klíma), Kubala (68. Almási). Trenér: Hapal.

Zlín: Rakovan – Cedidla (61. Kovinič), Didiba, Simerský, Kolář – Reiter, Fantiš (85. Vukadinovič), Janetzký, Tkáč (72. Bužek), Pidro (72. Čelůstka) – Žák (61. Slončík). Trenér: Vrba.

1. FC Slovácko – MFK Karviná 2:0 (2:0)

Branky: 2. Holzer, 18. Valenta. Rozhodčí: Černý – Caletka, Pospíšil – Zelinka (video). ŽK: Petržela, Kalabiška – Bederka, Papalelé, Iván. Diváci: 4.516.

Slovácko: Heča – Hofmann, Daníček (75. Trávník), Kadlec – Reinberk, Valenta (66. Kim sung-pin), Havlík, Kalabiška – Petržela (66. Doski), Holzer (75. Juroška) – Vecheta (85. Cicilia). Trenér: Svědík.

Karviná:Holec – Čurma, Bederka, Svozil, Fleišman – Traoré (80. Budínský), Čavoš (73. Ezeh) – Memič (57. Iván), Bartl (73. Moses), Antovski (57. Papalelé) – Akinyemi. Trenér: Luhový.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x