Slovácko v generálce zdolalo Salcburk, Zlín otočil zápas s Líšní

Fotbalisté Zlína zdolali na Letné druholigovou Líšeň 4:2. Na snímku záložník Jakub Janetzký. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Zlína nenašli přemožitele ani v posledním pátém přípravném letním zápase. Ševci v generálce porazili na Letné druholigovou Líšeň 4:2 a naladili se na blížící se start FORTUNA:LIGY.

Brňanům v Baťově městě nepomohlo ani dvougólové vedení, které jim povedenými střelami zařídili Lutonský se Sokolem. Vrbův tým totiž výsledek otočil. Nejprve se na přelomu obou poločasů prosadili Čelůstka s Dramém, obrat završil dvěma trefami Tkáč.

„Začátek nám moc nevyšel, prohrávali jsme 0:2. Góly, které jsme dostali, padly po našich chybách v rozehrávce, což mě hrozně mrzelo. Na druhé straně mužstvo zase ukázalo charakter. I když byl výsledek nepříznivý, podařilo se nám zápas otočit a dát čtyři góly, což je slušné. Navíc jsme tam měli další tři situace, po kterých jsme mohli přidat další branky,“ zhodnotil poslední přípravný duel zlínský trenér Pavel Vrba.

Jeho tým v součtu s minulým soutěžním ročníkem neprohrál už deset utkání za sebou.

Zkušený kouč ale mírní optimismus. Dobře ví, že jeho omlazený mančaft čeká další těžká sezona.

„Jsme hlavně rádi, že se nám povedlo zachránit ligu, což nebylo vůbec nic jednoduchého. Závěr soutěže nám vyšel podle představ a nyní se na to snažíme navázat. I když máme strašně těžký los, když kromě nováčka hrajeme v úvodu sezony i se dvěma favority na titul, dokázali jsme nejen sobě, že umíme hrát i složité zápasy. Snad se nám to podaří i na začátku podzimu,“ přeje si Vrba.

Poprvé v přípravě nasadil obránce Cedidlu, který absolvoval mistrovství Evropy hráčů do 21 let a doháněl tréninkové manko, premiéru ve zlínském dresu si odbyl útočník Žák, jenž domácí mužstvo vedl coby kapitán.

„Bylo to obrovsky těžké. Podmínky na fotbal nebyly zrovna ideální, bylo obrovské vedro. Strašně si ale vážím toho, že i když jsme prohrávali o dvě branky, tak jsme to nezabalili a výsledek čtyřmi góly otočili, což je super. Snad se to i fanouškům líbilo a naladili se na první kolo v Karviné,“ věří Žák.

Slovácko sehrálo generálku před startem ligy s rakouským týmem Red Bull Salzburg. Utkání se hrálo ve velmi horkém počasí a svěřenci trenéra Martina Svědíka zakončili herní soustředění výhrou 3:0, když se v první půli trefil Sinyavskiy a Petržela. Ve druhém poločase přidal třetí branku Juroška.

„Rakouský tým byl oslabený, nehrál v plné síle. Před našim vzájemným utkáním odehráli ráno ještě jeden zápas, ale myslím si, že i tak nás prověřili, mají mladé šikovné kluky. Těší nás, že jsme odehráli zápas s nulou vzadu,“ hodnotil generálku asistent trenéra Slovácka Jan Baránek a přidal pro klubovou kameru další hodnocení herního soustředění.

„Celou přípravu si vyhodnotíme v týdnu. Jsou tam ještě nějaké věci, které musíme odstranit. Co se týká posil, tak Rigino Cicilia mužstvo zná a Matěj Valenta zapadl charakterově i herně,“ dodal Baránek.

Přípravný fotbal – 

FC ZLÍN – SK LÍŠEŇ 2019 4:2 (1:2)

Branky: 79. a 83. Tkáč, 43. Čelůstka, 46. Dramé – 24. Lutonský, 41. Sokol, Rozhodčí: Volek – Paták, Žurovec, Diváci: 514

Zlín: Dostál (75. Rakovan) – Kolář (69. Hellebrand), Simerský, Didiba (80. Číž) – Cedidla (46. Reiter), Janetzký (69. Hrdlička), Bužek (46. Dramé), Slončík (46. Tkáč), Čelůstka (46. Bartošák) – Ndiaye (37. Vukadinović), Žák (69. Kovinić). Trenér: Vrba.

Red Bull Salzburg – 1.FC SLOVÁCKO 0:3 (0:2)

Branky: Sinyavskiy, Petržela, Juroška

Sestava 1.FCS: Heča – Holzer (60. Doski), Daníček, Kadlec (75. Srubek), Reinberk (75. Kalabiška) – Sinyavskiy, Trávník (60. Mihálik), Havlík, Kim (46. Valenta), Petržela (46. Juroška)  – Vecheta (60. Cicilia)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x