Slovácko ve šlágru remizovalo s Baníkem, Zlín zase prohrál

Sobotní zápas fotbalistů Slovácka s Ostravou sledoval téměř vyprodaný stadion. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN – Šlágr fotbalistů Slovácka s Baníkem Ostrava, který se v sobotu hrál před téměř vyprodaným stadionem a báječnou kulisou, branku nepřinesl, takže souboj tabulkových sousedů o čtvrté místo skončil remízou 0:0. Oba týmy v nejvyšší soutěži bodovaly počtvrté za sebou.

„Bod dnes bereme jen proto, že nám Baník neodskočil. Doma je to ale ztráta, a proto převažuje lehké zklamání,“ uvedl po utkání trenér Slovácka Martin Svědík.

Podle něj utkání chyběly pouze góly. „Začali jsme dobře, měli tlak. Pak to byl boj o střed hřiště, ale Baník jsme do ničeho vážnějšího nepustili. Celý druhý poločas se odvíjel v naší územní převaze, nicméně zápasy se rozhodují v šestnáctce. My jsme se do ní dostali, ale byli jsme v ní nepřesní a nedůrazní. Nebyli jsme schopni to dohrát,“ posteskl si Svědík.

Baník směrem dopředu nic mimořádného nepředvedl, vzadu byl ale pozorný. „Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. Přečkali jsme úvodní tlak domácích, hru jsme vyrovnali a byla škoda, že jsme některé akce nedotáhli do lepší koncovky. Chyběla tomu přímočarost a možná i větší tlak,“ míní ostravský kouč Ondřej Smetana.

Podle něj diváci především v první půli viděli taktický duel. „Po přestávce to byl už otevřenější boj, hrálo se nahoru a dolů. Chtěli jsme tady vyhrát, odskočit Slovácku a vyrovnat bilanci vzájemných zápasů, ale musíme si uvědomit, kde jsme hráli a s kým. Ve finále musíme bod brát a připravit se na další utkání. Ještě jich zbývá dost a ve hře je moc bodů,“ dodal Smetana.

Souboj nejlepších střelců Jurečky a Almásiho tak vyzněl stejně jako celý zápas. S velkou nulou.

Fotbalisté Zlína na rozdíl od krajského rivala míří z kopce dolů. Ševci ve FORTUNA:LIZE neuspěli potřetí za sebou, s Hradcem Králové nezvládli hlavně začátek. Ve 14. minutě prohrávali 0:2 a jen díky střídajícímu Reiterovi zápas alespoň zdramatizovali. Porážku ale neodvrátili, byť gólman Rakovan zneškodnil na konci první půle domácímu útočníkovi Kubalovi pokutový kop.

„Z dnešního zápasu mě bolí oči,“ prohlásil kouč Fastavu Jan Jelínek. „I když jsme se na fyzický fotbal Hradce připravovali, vůbec jsme nezachytili úvod utkání, jejich náběhy a agresivitu. Za stavu 0:2 nás podržel při penaltě Rakovan, jinak by asi bylo po fotbale,“ myslí si.

Hosté ve druhé půli zvýšili agresivitu, gól jim dodal jistotu na míči, ale k ničemu dalšímu se už nedostali. „Byly tam nějaké balony do vápna, ale v podstatě jsme jen čekali, jestli nám něco spadne na hlavu, to je málo. Chyběli nám kreativní hráči Hrubý a Tkáč, takže jsme nasadili na hrot Hlouška kvůli soubojům, abychom sbírali druhé míče, ale vůbec nám to nefungovalo,“ povzdechl si Jelínek.

FORTUNA:LIGA, 25. kolo –

1. FC Slovácko – Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Klíma – Caletka, Vyhnanovský – Ondráš (video). ŽK: Jurečka – Ekpai, Kaloč, Ndefe. Diváci: 7117.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Daníček, Holzer (90.+1 Tomič) – Havlík, Ljovin – Petržela (82. Kalabiška), Sadílek (84. Vecheta), Jurečka – Cicilia. Trenér: Svědík.


Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Boula (57. Janošek), Kaloč, Ekpai (65. Falta), Kuzmanovič (65. Tetour), Koncevoj (80. Buchta) – Klíma (57. Almási). Trenér: Smetana.

FC Hradec Králové – Fastav Zlín 2:1 (2:0)

Branky: 10. Soukeník, 14. Kubala z penalty – 62. Reiter. Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Ratajová – Štěrba (video). Žluté karty: Čech, Kodeš, Soukeník – Cedidla. Diváci: 1173.

Hradec Králové: Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Soukeník, Kodeš, Vlkanova, Novotný (45.+4 Leibl) – Kubala, Rybička (88. Vašulín). Trenér: Koubek.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (81. Chwaszcz) – Conde, Vraštil – Fillo (61. Reiter), Janetzký (81. Hellebrand), Dramé (71. Hrdlička) – Hloušek (61. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x