Slovácko versus Plzeň. Petržela proti Limberskému

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Viru zmar. Zase se ukazuje, jak je situace s koronavirem vážná. Nebýt jej, bylo by poslední adventní neděli na uherskohradišťském Městském stadionu Miroslava Valenty seniora nabito. Od 16 hodin v neděli totiž hraje v lize na hřišti Slovácka Viktoria Plzeň.

Bude to určitě mimořádně zajímavá podívaná. Hned z několika pohledů. Například proto, že naposledy hoši ze Slovácka svého silného soupeře doma porazili.

Co je ale zajímavé, vůbec poprvé by na sebe mohli narazit dlouholetí spoluhráči a velcí kamarádi Milan Petržela a David Limberský. Oba pamatují nejskvostnější časy západočeského klubu a velkou měrou se na nich podíleli. Teď nastoupí proti sobě. A dá se čekat, že na svých postech budou mnohokrát tváří v tvář. Oba leccos pamatují, ve svých sedmatřiceti letech mají zkušeností a umu na rozdávání. Domácí Milan Petržela to dobře ví.

Milane, společně časy si určitě vybavíte. Byli jste u vzestupu i slavných časů Viktorie…

Bylo to báječné, oba jsme byli vlastně nechtění ve Spartě. Sedli jsme si hráčsky, lidsky a taky s trenérem Vrbou. Úžasné časy, tituly, Liga mistrů, na to se nezapomíná.

Hrajete vůbec poprvé proti sobě, má Limba vůbec nějaké slabiny?

O něčem bych snad věděl, ale rozhodně to nepatří do médií, on je bystrý čtenář a posluchač, tak, abych mu moc nenapovídal.

Kdo je rychlejší?

Závod na šedesátku by asi těsně vyhrál David, ale až v závěru. Kdyby se běžela třeba třicítka, bral bych vítězství já, díky rychlejšímu startu. Na delší distanci by mne dotáhl a předběhl.

Co jeho proslulá šajtle?

To je tedy věc, fotbalový skvost. Je v tom nejlepší, třeba proto, že už nehraje Malý Mozart neboli Tomáš Rosický, ten to uměl také skvěle.

Jak zápas dopadne? Může rozhodovat i psychické rozpoložení?

No, je fakt, že oni vyhráli v týdnu 7:0 a zlomili špatnou sérii. My jsme si nechali ukrást body v Brně v samém konci zápasu. Ale nesmíme se v tom plácat a jít do toho s čistou hlavou. Jsme doma a to se pořád počítá i když diváci u toho nemohou být. Což mne moc mrzí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x