Slovácko zdolalo mistrovskou Plzeň, Zlín pod Vrbou poprvé prohrál

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) prohráli v nové pardubické aréně 1:2. Foto: FC Trinity Zlín
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN – Vyšlápli si na mistra, připsali si další výhru. Fotbalisté Slovácka i počtvrté na jaře bodovali, navíc znovu neinkasovali. Favorizovanou Plzeň doma ve šlágru 20. kole první ligy povalili 2:0 a upevnili si čtvrté místo. O vítězství týmu z Uherského Hradiště rozhodli Vlastimil Daníček a bývalý hráč Západočechů Milan Petržela.

Viktoria venku v nejvyšší soutěži utrpěla první porážku po 21 utkáních. Naopak Slovácko, jemuž na lavičce chyběl disciplinárně potrestaný trenér Martin Svědík, bodovalo popáté za sebou.

Viděli jsme velmi kvalitní ligové utkání dvou dobrých mužstev. Nevystoupili jsme do něj dobře, ale postupem času jsme se lepšili, podařilo se nám trefit gól, což nám do další fáze zápasu pomohlo. Z naší strany hráči splnili všechno, co jsme si před zápasem řekli, i když je Plzeň kvalitní tým, tak nám to na něj vyšlo. Obávali jsme se jeho vstupu do druhé půle, ale i ten jsme si pohlídali. I když jsme neměli takové držení míče, jak jsme si představovali, tak jsme byli herně lepší. Dali jsme krásný druhý gól, a i když měl soupeř dva náznaky šancí, tak jsme cenné tři body uhájili,“ těší asistenta trenéra Slovácka Josefa Muchu.

Trenér Pavel Vrba si připsal první porážku na lavičce Zlína. Ševci v důležité záchranářské bitvě nenavázali na předcházející povedené duely, v nedělním souboji dvou nejhorších ligových týmů podlehli domácím Pardubicím 1:2 a přišli o jarní neporazitelnost.

Moravané zůstali díky lepšímu skóre předposlední, Východočeši se ale na ně bodově dotáhli. „Víme, že jsme v situaci, která není vůbec dobrá. I vzhledem k losu, protože teď nás teprve čekají mužstva z horní části tabulky, ale budeme muset bodovat v jiných zápasech,“ ví zlínský trenér Pavel Vrba.

Zlín venku nevyhrál 24. ligový zápas v řadě, Pardubicím podlehl po čtyřech utkáních.
Podle někdejšího reprezentačního kouče rozhodla nedělní duel v CFIG Aréně první branka, kterou hned v 7. minutě zaznamenal Janošek. „Byl to klíčový moment,“ míní.

„Byla to krásná branka. Možná gól měsíce, možná gól roku. Z pětadvaceti metrů to trefil fantasticky,“ chválil Vrba bývalého hráče Brna, Slovácka, Plzně nebo právě Zlína.

Přitom na rodáka z Rajhradu své svěřence dopředu upozorňoval. „Hráčům jsem zrovna ukazoval prostory, ve kterých je nebezpečný. Víme, že dokáže z levé strany seběhnout na pravou a ze střední vzdálenosti vystřelit. K ráně ve středu hřiště se vůbec neměl dostat. Nezvládli jsme to takticky ani pozičně,“ štve zkušeného kouče.

Ševce nezlomila ani druhá branka střídajícího Krobota po změně stran. Až do konce bojovali, rvali se o body. Za snahu však byli odměnění pouze kontaktním gólem střídajícího útočníka Kovinič. „Jsme zklamaní, že jsme nezískali alespoň bod a z těch situací nedokázali dotlačit balon do brány. Kdybychom měli trošku štěstí, mohli jsme i vyrovnat,“ dodal Vrba.

FORTUNA:LIGA, 20. kolo –

FK Pardubice – Trinity Zlín 2:1 (1:0)

Branky: 7. Janošek, 69. Krobot – 90.+4 Kovinič. Rozhodčí: Szikszay – Ratajová, Volf – Hocek (video). ŽK: Chlumecký, Helešic – Hrubý, Cedidla, Vukadinovič. Diváci: 4130.

PardubiceNita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Helešic (70. Sychra), Hlavatý (87. Šimek), Janošek (77. Darmovzal), Pikul (46. Lima) – Černý (46. Krobot). Trenér: Kováč.

ZlínRakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Fantiš – Hlinka (84. Silný), Hrubý – Fillo (55. Vukadinovič), Janetzký (55. Tkáč), Čanturišvili – Balaj (72. Kovinič). Trenér: Vrba.

1. FC Slovácko – Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)

Branky: 26. Daníček, 63. Petržela. Rozhodčí: Zelinka – Váňa, Šimáček – Machálek (video). ŽK: Reinberk, Kohút – Hejda, Havel. Diváci: 5319.

SlováckoNguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Havlík, Daníček – Petržela (74. Brandner), Kohút (83. Břečka), Doski (90.+1 Sinjavskij) – Vecheta (74. Šašinka). Trenér: Mucha.

PlzeňStaněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (46. Mosquera) – Bucha, Květ – Kopic (70. Jirka), Vydra (55. Durosinmi), Sýkora (70. Vlkanova) – Chorý. Trenér: Bílek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x