Slovácko zlákalo zpátky stopera Břečku, má smlouvu na tři roky 

Obránce Tomáš Břečka se z Turecké Kasimpasy vrací do Slovácka. Foto: se svolením Tomáše Břečky
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalové Slovácka získalo před páteční půlnoční uzávěrkou soupisky pro základní skupinu Evropské konferenční ligy posilu do obrany. Vedení klubu z Uherského Hradiště se dohodlo na příchodu stopera Tomáše Břečky. Osmadvacetiletý zadák se na rodnou Moravu vrací po čtyřech letech. Bývalá hráč Jablonce a turecké Kasimpasy ve Slovácku podepsal smlouvu do léta 2025.

Je to hráč, který se vrací do známého prostředí. Víme, co od něj můžeme čekat a jaký je člověk, takže si myslím, že nám zajišťuje budoucnost. Jsem rád, že jsme se dohodli a že je to další odchovanec klubu, který se vrací domů,“ říká k příchodu sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Břečka je odchovancem Slovácka a v modrobílých barvách poprvé nakoukl do ligy. V české nejvyšší soutěži odehrál v dresu Slovácka a Jablonce 98 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal tři branky. Poslední tři sezony strávil v turecké Superlize, kde v dresu Kasimpasy absolvoval 60 zápasů, připsal si jeden gól.

Nyní se stal znovu hráčem Slovácka. „Jsem rád, že jsme se dohodli a vracím se na místo, kde to dobře znám. Klub za poslední roky ušel velký kus cesty a bude hrát základní skupinu Konferenční ligy. Těší mě, že budu u toho,“ uvedl rodák z Prasklic na Kroměřížsku.

Břečka po vzájemně dohodě ukončil své působení v Turecku a i na přání trenéra Svědíka se vrací do Uherského Hradiště. „Slovácko, které čeká nádherný i náročný podzim v evropských pohárech, hledalo kvalitního a zkušeného stopera. Tomáš stoprocentně naplňuje představy realizačního týmu Slovácka, on sám dostane možnost ukázat své dovednosti v ambiciózním a skvěle vedeném klubu,“ říká šéf fotbalové sekce agentury sport Invest Viktor Kolář. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x