Sluníčko ve tvářích i v duších. Dětský den jak má být

foto: zlin.cz
ZLÍN - Zahrada zlínské Baťovy vily byla jako nejbarevnější duha. 16. ročník Dětského dne zlínské Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie přilákal na 630 dětí a zhruba dvojnásobný počet jejich rodičů a prarodičů. Všichni se těšili ze setkání se zdravotníky, kteří pomohli rodičovským párům k největší radosti. Tou je vlastní fakt, že jsou vymodlení potomci na světě.

Veliká účast v kombinaci s báječným slunečním počasím těšila ředitele kliniky Davida Rumpíka.

„Ročně se v Česku vykoná asi 40 000 cyklů asistované reprodukce, zhruba polovina je úspěšných, nejde ale jen o děti z naší republiky, u nás i na podobných pracovištích v celé zemi pomáháme také párům z ciziny,“ konstatoval lékař, který patří nejen k tuzemské špičce v oboru.

Před pár dny se vrátil z podnikatelské mise v USA.

„Snažíme se přivést k nám do Zlína co nejvíce nových zahraničních zájemců o umělé oplodnění. Jde nám o popularizaci města Zlína, které má pozoruhodný potenciál. My nabízíme náš um, stejně tak ubytování vlastně pod jednou střechou v hotelu, klienty si přivážíme z letišť v Praze i ve Vídni,“ připomněl v dětském halasu mezi kolotoči a spoustou vystoupení ředitel Rumpík.

Děti a rodiče si měli během barevného dopoledne skutečně z čeho vybírat, bavily je nejrůznější atrakce, chutnala zmrzlina, líbila se divadlo i hudební vystoupení.

V Perníkové chaloupce na pódiu zářila třeba manželská dvojice Petra a Radovan Královi, herci zlínského městského divadla.

„Pro děti se hraje skvěle, mít tak vděčné diváky, to je radost,“ těšilo po představení Radovana Krále.

Mimochodem ten jen pár hodin předtím premiérově zazářil v Památníku Tomáše Bati ve třetím dílu ságy rodu Baťů coby Tomáš Baťa junior.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x