Směr jižní Čechy. Že by úprk z krizového pásma?

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Pěkně ještě v pátek potrénovat v domácích podmínkách a pak už směr jižní Čechy, konkrétně České Budějovice. Fotbalisté zlínského Fastavu míří na tamní Střelecký ostrov a jedou s touhou zabodovat. Pokud by se to v sobotu odpoledne povedlo, zvednou své akcie v boji o střední, klidnou čtyřčlennou sestavu týmů, které budou mít v nadstavbě klid. A navíc si zahrají o pěknou finanční prémii.

Nu a pokud pojedou zpátky bez bodu, čeká je podle všeho tvrdý boj ve skupině o udržení. To moc dobře ví trenér Zlína Jan Jelínek.

„V přestávce jsme dobře potrénovali, doléčili leckteré šrámy, kluci si o víkendu také odpočinuli a na jih Čech jedeme s vědomím, že jde opravdu o hodně důležitý zápas. Jihočeši před námi mají čtyřbodový náskok, jsou devátí. Mají konsolidovaný kádr, pozor si musíme dát mimo jiné na útočníky Škodu a van Burena. Ale jdeme do zápasu bez přehnaného respektu, na podzim jsme vyhráli 2:0, bylo by báječné úspěch zopakovat,“ myslí si trenér Zlína Jelínek.

Jeho svěřenci měli i reprezentační povinnosti, Conde už patří do národního týmu Guiney, Martin Cedidla si zahrál v kvalifikaci jedenadvacítek. V Andoře při výhře 3:0 bral plnou porci 90 minut a přičinil se o to, že mladá repre bude hrát přinejmenším baráž, ale může v přímém souboji s Anglií klidně uhrát i první, tedy tutově postupové místo.

Zlínští naposledy před pauzou potěšili fanoušky vysokou výhrou 4:1 nad Pardubicemi. Dva góly vstřelil srbský rychlík Vukadinovič. Muž, který je asi nejpříjemnějším překvapením výběru trenéra Jelínka. Klidně může být žolíkem i na jihu Čech, pár stovek metrů od soutoku Vltavy s Malší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x