Směr Karviná. Mimořádně důležitý zápas, ševci musí bodovat

Stanislav Dostál. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Tohle tedy bude zápas opravdu o hodně. O body, o sebedůvěru, o udržení. Fotbalisté Zlína před čtrnácti dny podlehli Karviné na svém hřišti, mocně si zavařili a teď se z bryndy musí dostat vlastními silami. Víru rozhodně nikdo neztrácí, nedělní večer bude plný emocí, začíná se v Karviné v 18.00. Následně pak ševce čekají v příštím týdnu dva domácí zápasy proti Českým Budějovicím a Bohemians 1905.

„Měli jsme v týdnu více než hodinové posezení v kabině s tříbením názorů, zdůrazněním důležitosti tohoto zápasu, všechno jsme si vyříkali, víme, o jak stěžejní utkání jde,“ říkal v týdnu plném tréninků a oprašování víry ve vlastní um a síly obránce Martin Cedidla.

„Je nejvyšší čas vše napravit, moc dobře víme, že jsme Karviné dvakrát podlehli, nejdříve u nich 1:4, teď doma 0:1. Ale zdaleka nejsme v beznadějné situaci, zápas to bude strašně důležitý a my jej musíme zvládnout,“ má jasno i stoper Jakub Černín.

Hlavní slovo si teď v kabině berou ti nejzkušenější, vyburcovat tým je třeba úkolem pro brankáře Stanislava Dostála.

„Nejenom po mně, taky třeba pro Rakyho, Vukiho, Fantyho a další zkušené kluky. Prostě musíme vtlouct do hlavy i mladším včetně cizinců, že hrajeme o moc. V sázce není nic jiného než udržení se mezi elitou. A my tam chceme samozřejmě patřit i nadále. Taky víme, že rozhodne absolutní koncentrace, každá chybička. Loni touto dobou jsme na tom byli podstatně hůře, prostě musíme zabrat a bodovat, jiná cesta není,“ dává najevo odhodlání i brankář Stanislav Dostál.

„My jsme našim fandům jejich důvěru a početnou účast v Pardubicích naposledy moc nesplatili, tak teď je čas. Moc si jejich pomoci vážíme a věříme, že se vydají i do Karviné,“ děkuje věrným trenér Bronislav Červenka.

V Karviné se hraje v neděli od osmnácti hodin, oba týmu už budou znát výsledek jiného veledůležitého zápasu, od tří odpoledne hostí Pardubice České Budějovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x