Smrt ve zlínském mrakodrapu. Po střelbě zemřel muž středního věku

Foto (ilustrační): Zlínský kraj
ZLÍN - Střelba se dnes dopoledne ozvala ve 12. etáži zlínského mrakodrapu, tedy 21. budovy průmyslového areálu, kde sídlí Krajský a také Finanční úřad. Podle dosavadních informací se tam rozhodl skončit se životem muž středního věku.

„Nebyl to zaměstnanec Zlínského kraje, naši lidé ze 12. etáže byli následně z bezpečnostních důvodů evakuováni, nikdo nebyl zraněn ani ohrožen na životě,“ sdělila mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Běžný pracovní chod v budově nebyl až na bezpečnostní opatření v uzavřené 12. etáži přerušen.

Vyšetřováním případu se zabývá policie, ta ještě dnes vydá zprávu o okolnostech smutného případu, podle všeho sebevraždy.

Na místo se sjeli policisté i zdravotníci, kteří konstatovali úmrtí po střelbě.

Před dvěma lety zažil zlínský mrakodrap tragičtější událost. Tehdy tu muž zastřelil úřednici a následně také sebe smrtelně zranil.

AKTUALIZACE, 14:30

Policisté dnes po druhé hodině odpoledne potvrdili, že šlo o sebevraždu. Muž se zastřelil legálně drženou zbraní.

Policisté se snažili muže resuscitovat, ale bohužel neúspěšně, lékař po svém příjezdu konstatoval úmrtí,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z obvodních oddělení a z pohotovostního a eskortního oddělení střežili vstupy do budovy a evakuovali několik desítek osob z 12. patra, kde k události došlo. Do tohoto patra byl vstup veřejnosti zakázaný a zastaveny byly také výtahy.

Kompletní výjezd kriminalistů na místě získává veškeré informace k tragickému případu. Cizí zavinění na úmrtí muže vyloučili. Nikomu dalšímu nehrozí žádné nebezpečí,“ dodala Kozumplíková.

Veškeré okolnosti související s touto událostí budou kriminalisté prověřovat i v následujících dnech. 

--> --> --> --> -->