Smutné loučení s extraligou. Berani na závěr sezony prohráli s Pardubicemi

Zlínští hokejisté v posledním extraligovém zápase podlehli Pardubicím 0:3. Foto: PSF Berani Zlín, David Peška
ZLÍN – Symbolicky, bez vstřelené branky, se zlínští hokejisté rozloučili s nejvyšší českou soutěží, kterou opouštějí po dlouhých 42 letech. Berani v závěrečném 60. kole základní části Tipsport extraligy doma podlehli Pardubicím 0:3. U všech gólů Dynama byl bývalý zlínský hokejista Robert Říčka, který jeden gól vstřelil a na dva přihrál.

Poslední zápas sezony sledovala velmi slušná návštěva tři a půl tisíce diváků v ochozech Zimního stadionu Luďka Čajky. Berani obsadili v konečném účtování poslední patnácté místo s pouhými 44 body.

Zlín do svého posledního extraligového utkání vstoupil s okleštěnou sestavou. Na soupisku zapsal jen sedm obránců a deset útočníků, přičemž tři z toho byli junioři, kteří pouhou půl hodinu před startem extraligového duelu dohráli na vedlejší hale zápas své kategorie. Představil se také Vopelka, jenž byl od 25. ledna mimo sestavu.

Asi všichni viděli, v jaké jsme dohrávali sestavě. Tři junioři a náhradní brankář dohráli svůj zápas na vedlejší hale a přeběhli nás posílit, abychom dali dohromady alespoň tři lajny. Klobouk dolů před nimi, podali dobrý výkon. Ani ostatní se nemají za co stydět. Bojovali, ale stála před námi velká kvalita,“ uvedl zlínský trenér Luboš Jenáček, který poděkoval fanouškům za podporu.

„Obávali jsme se toho, že dnes bude led zaházený permanentkami a budeme dohrávat za ohlušujícího pískotu, to se ale nestalo. Fandili až dokonce, za což jim patří velké dík. I proto si myslím, že kluci ze sebe vydali zbytky sil,“ prohlásil.

Co bude se zlínským hokejem dál, ovšem nikdo zatím neví. „Podle mě přijdou noví trenéři. Každopádně je otázka, jaká bude celková struktura klubu. Jasné ale je, že vrátit se bude extrémně těžké,“ ví dobře Jenáček.

Ve Zlíně nebude pokračovat obránce Ondřej Němec, u Beranů končí. „I klukům v kabině jsem řekl, že jim příští rok nepomůžu a požádám vedení klubu o ukončení kontraktu. Čeká mě pár bezesných nocí a budu přemýšlet, jestli ještě budu hrát hokej. Musím v sobě najít oheň a to, zda se ještě chci zvednout a jít bojovat. Dám si pár dnů klid, vypnu, odjedu na chalupu do Velkých Karlovic a budu přemýšlet, jestli pokračovat,“ uvedl po úterním zápase bývalý reprezentant.

Pardubice mají letos jiné starosti. Dynamo se v tabulce posunulo na páté místo, na přímý postup do čtvrtfinále ale nedosáhlo. V předkole se Východočeši utkají s Karlovými Vary.


„Z naší strany to bylo velmi slušné utkání. Věděli jsme, že sem jedeme pro tři body, splnili jsme cíl. Pomohli jsme Frodlovi, udrželi jsme nulu, to jsou pozitiva. Více bych to nerozebíral. Na to, že jsme spadli ze čtyřky, nahlížíme tak, že se nám nepovedlo bodovat v té dlouhé sérii proher. Jdeme do předkola s hlavou nahoru a budeme plnit náš cíl,“
uvedl asistent pardubického trenéra David Havíř.

Hokejová extraliga, 60. koloPSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branka a nahrávka: 18. Říčka (R. Kousal), 41. A. Musil (Říčka), 50. Košťálek (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Pešina, T. Veselý – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5, navíc Kubiš – A. Musil 5 minut. Bez využití. Diváci: 3543.
Zlín: Huf – Kubiš, M. Novotný, O. Němec, Suhrada, M. Hamrlík, Kunst, Riedl – Zabusovs, Makarenko, Honejsek – Okál, R. Veselý, Köhler – Fryšara, P. Sedláček, Vopelka – Chludil. Trenér: Jenáček.

Pardubice: Frodl – J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, Petgrave – A. Musil, Poulíček, Paulovič – Cienciala, R. Kousal, Říčka – Rohlík, Anděl, Koffer – Matýs, Kaut, Urban. Trenér: R. Král.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x