Sníh, sníh a zase sníh. Pana Bohumila ovšem neodradil

Foto: zlin.cz
PROVODOV - Pokud se jednalo o počasí posledních hodin, například v podhůří Vizovických vrchů, chtělo by se říci, že by ani psa, natož muže "dospělého" 83 let ven nevyhnal. Sníh prostě chtěl říct, kdo je tady pánem. Jenomže to například na pana Bohumila Slováka z Provodova jaksi neplatí...

Naplánovanou cestu na místní hřbitov, kde odpočívá jeho paní a další rodina, zrušit nehodlal, ať sněžilo, jak sněžilo. Tento muž totiž špatné počasí jaksi nezná.

Desítky let jezdil v čase letním i v zimním nečase vším, co má kola. „Třeba náklaďáky, autobusem i osobními auty, najel jsem dva miliony kilometrů,“ naprosto udiví cestou ke hřbitovu, kam jde vitální chlapík pěkně pěšky v husté chumelenici.

Tam nazdobí malým vánočním stromečkem a vánoční růží místo posledního odpočinku svých blízkých a pak se zase vydá sněhem dolů z kopce. Není až tak lehké mu stačit.

„Já jsem totiž dlouhá léta nejen řidič, ale aby se to pěkně doplňovalo, tak taky aktivní turista,“ vypráví cestou.

Po silnici mezitím přijíždí téměř o půl století mladší řidič traktoru s pluhem.

„Mám od devíti plné ruce práce, dnes určitě brzy odpoledne neskončím, docela mne to baví, tak budu jezdit, dokdy bude potřeba,“ dává najevo dobrou formu Jan Machalíček jezdící v barvách zlínské Správy a údržby silnic.

Všude před domy to byla pořádní šichta i pro jejich majitele, nastal ovšem ideální čas pro dětské radovánky.

„Tohle je zima, jak má být, tak si to představuji, hurá na boby,“ těšil ráz počasí prakticky všechny děti v čele s „mluvčí“ Eliškou Pšenicovou.

Radost opravdu pro kohokoliv. I malého bílého psího chlupáče, který se v té záplavě sněhu málem ztrácel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x