Na Boží hod měli hasiči napilno. Jen tři nehody řešili na Uherskohradišťsku

Na Boží hod měli hasiči napilno. Foto: Facebook HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - Během 80 minut vyjeli hasiči na Boží hod odpoledne k pěti nehodám. Všechny měly souvislost s namrzlým povrchem silnic.

K první nehodě došlo kolem 14:38 hodin na Vsetínsku v místní části Rokytnice, kde autobus nemohl vyjet stoupání a došlo k jeho ujetí na zmrzlé vozovce. Došlo při tom k poškození dvou osobních automobilů. V době nehody jelo v autobusu 5 cestujících. K zranění osob nedošlo. Po úpravě komunikace technickými službami autobus vycouval.

Druhá nehoda byla kolem 14:48 hodin ve Stříbrnicích na Uherskohradišťsku na silnici II/422, kde se srazily dva osobní automobily. Naštěstí při nehodě nedošlo k zranění osob. Hasiči proto provedli protipožární opatření. Dále asistovali při nakládání automobilu na vůz odtahové služby.

K třetí nehodě došlo opět na Uherskohradišťsku, a to kolem 15:21 hodin v Kunovicích ve směru na Míkovice. Zde jeden osobní automobil najel do stromu a skončil jízdu mimo komunikaci. I tato nehoda se obešla bez zranění.

I čtvrtá nehoda byla na Uherskohradišťsku, tentokrát kolem 15:35 hodin v Nivnici ve směru na Korytnou, a to na silnici III/4983. Osobní automobil zde vyjel mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez zranění.

Pátá nehoda se stala kolem 15:56 hodin na Vsetínsku, a to za Semetínem u autobusové zastávky Na Mařičce. „Při našem příjezdu autobus jistily na lanech dva traktory. Bránily tak jeho převrácení, protože autobus měl na střeše tlakové nádrže s plynem. V době nehody jeli v autobusu 2 cestující. K zranění osob opět nedošlo. Velitel zásahu si povolal vyprošťovací automobil. Ještě před jeho příjezdem se na místo nehody dostavil třetí traktor. S jeho pomocí se podařilo autobus vytáhnout zpět na silnici. Ve všech případech jsme museli jet k nehodám se zvýšenou opatrností, protože silnice byly namrzlé,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x