Sobota pohledem hasičů: dvě nehody motorkářů a jedna havarovaná čtyřkolka

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned u několika dopravních nehod zasahovali během soboty 7. října profesionální hasiči z Uherského Brodu, Uherského Hradiště a Otrokovic. Ve dvou případech šlo o nehodu motorkářů, potřetí havarovala čtyřkolka.

Jako první vyjížděli v 7:39 hodin do obce Napajedla, kde došlo k nehodě motocyklu a ke zranění jeho řidiče. „Hasiči pomohli zdravotníkům s transportem osoby do sanitky, provedli protipožární opatření a úklid po nehodě,“ informovali hasiči na svém facebookovém profilu.

Následující událost, kde se také jednalo o nehodu motocyklisty, přijalo operační středisko krátce po půl druhé odpoledne. Stala se nedaleko obce Bílovice, kde řidič motorky vylétl ze silnice a se zraněním zůstal ležet v poli. „I zde hasiči pomohli zdravotníkům a zajistili místo nehody i vrak stroje,“ pokračovali hasiči.

Necelou hodinu poté byla hlášena nehoda čtyřkolky, která se převrátila při svážení dřeva z lesa na svahu Studeného vrchu nad obcí Lopeník. K ní vyjížděli jak profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod, tak i dobrovolní hasiči obce Starý Hrozenkov.

„Při události byl řidič katapultován ze sedačky čtyřkolky, která se následně převrátila přes jeho ležící tělo. Při tom všem měl pacient obrovské štěstí, neboť zranění, která utrpěl, nebyla až tak závažná,“ uvedli krajští záchranáři na svém Facebooku.

K pacientovi se posádky nedostaly sanitkou a musely zdolat poměrně prudký kopec. „Po základním vyšetření a ošetření, znehybnění a analgosedaci záchranáři muže odvezli zdravotníkům úrazové ambulance Uherskohradišťské nemocnice,“ dodala ZZS ZK.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x