Součástí opraveného tržiště Pod Kaštany bude i městská studna

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN – Souběžně s revitalizací tržiště Pod Kaštany bude uvedena do provozu i vrtaná studna v přilehlém sadu Svobody. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Zhotovením studny včetně vodovodu chce město coby stavitel zajistit zázemí užitkové vody pro potřeby tržiště, které tady doposud chybělo. Zdroj užitkové vody ale plánuje využívat i pro další účely.

„Naším záměrem je využití vrtu jako zdroje užitkové vody pro veřejné WC, coby užitkový rozvod vody po nově plánovaném tržišti a rovněž pro odběry vody na zalévání zeleně v centru města. Studna bude moci sloužit i pro budoucí závlahu sadu Svobody po jeho rekonstrukci,“ uvedl primátor města Zlína Jiří Korec.

Potřebné kroky ke stavebnímu záměru Studna v sadu Svobody město uskutečnilo už vloni. Byl proveden průzkumný jímací hydrogeologický vrt do hloubky 89 m a k ověření potenciální vydatnosti byla provedena čerpací zkouška.

„Na základě výsledků čerpacích zkoušek byl průzkumný vrt vyhodnocen jako vhodný pro vodárenské využití. Následovala příprava projektu stavby a nyní podnikáme kroky ke splnění legislativních požadavků pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavbu vlastní studny chceme realizovat současně s revitalizací městského tržiště Pod Kaštany v příštím roce,“ dodal Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x