Stanislav Hofmann: Kolín je výzva, budeme se rvát

Stanislav Hofmann. Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zrovna on, vysoký, dvaatřicetiletý spolehlivý srdcař, může za to, že se Slovácku před duelem číslo 5 v Evropské konferenční lize daleko lépe dýchá. Běžela 5. minuta nastavení ligového zápasu s Teplicemi, stoper, ale docela slušný a častý goleador Stanislav Hofmann se vysunul na samou špici útočné řady a... góóól! To bylo radosti v bílém provedení. Slovácko nakonec bojovného, ale pasivního soupeře udolalo 2:1.

Vybavíte si ještě vítěznou branku?

Mára Havlík mne fakt krásně našel, byla to taková rychlovka, nedalo se na nic čekat, ale pozice to byla skvělá. Vypadalo to možná mazácky, ale měl jsem i kus štěstí, trefil jsem přesně tam, kam nemohl Grigar dosáhnout, fakt úleva a velká radost.

Štěstí i smůla jsou u vás jako doma, emoce se valí jedna za druhou, dá se to vůbec vnímat?

Určitě ano, ale taky je fakt, že třeba za říjen odehrajeme devět těžkých zápasů, do toho cestování, je toho hodně. Takže je dobře, že radost občas přebije některé smolné okamžiky.

Teď vás čeká bundesligový tým, Kolín nad Rýnem. Musí mít kvalitu, třebaže naposledy prohrál 0:5. V Konferenční lize pořád máte šanci…

Je to pro nás svátek, těšíme se. Navíc je jasné, že se nám v Nice výhrou povedla skvělá věc. Jsme zase v přímém boji o případný postup. A samozřejmě o to, abychom jeli k poslednímu utkání skupiny do Bělehradu s nadějí na pohárové jaro. Kdyby nic jiného, jde o obrovskou zkušenost.

Ještě k lize. Milan Petržela jde do trháku a je historicky největším sběratelem utkání. Má jich momentálně 464. Co vy?

Já to mám trošku jinak. Na Spartě to bude můj 200. prvoligový zápas za Slovácko. Zatím je jich 199. Ale aby se to hezky počítalo, coby mladíček jsem v roce 2008 odehrál za Most svůj první a jediný ligový zápas. Už teď je to docela pěkně zaokrouhleno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x