Starostka Otrokovic přijala juniorskou olympijskou medailistku Kuršovou

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Starostka Otrokovic Hana Večerková přijala na radnici juniorskou rychlobruslařku Zuzanu Kuršovou, která získala stříbro na letošní zimní olympiádě mládeže ve Švýcarsku. Snem dívky je dostat se na zimní olympiádu v Pekingu za dva roky, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Kuršová dostala první in-line brusle v pěti letech. „Výhradně této disciplíně se věnovala až do roku 2017, kdy přijala nabídku na rychlobruslení na dlouhé dráze a stala se členkou hodonínského týmu,“ uvedla Stehlíková.

Podle ní není v České republice pro rychlobruslení dráha. „Proto Zuzana cestuje za tréninky často za hranice. První závody absolvovala v sezoně 2018/2019, a od té doby se zúčastnila celé řady závodů více méně v zahraničí,“ poznamenala Stehlíková.

V letošním roce se od 9. do 22. ledna konala ve švýcarském Lausanne zimní olympiáda mládeže, kde Kuršová získala stříbro. Přinesla ho ukázat i starostce. „Mým největším snem je dostat se na Zimní olympijské hry 2022, které se uskuteční v čínském Pekingu,“ prozradila své přání otrokovická rychlobruslařka.

Starostka jí drží pěsti. „Přeji Zuzce, aby se jí sen naplnil. Doufám, že tu bude stát za dva roky s další medailí. Přeji jí rychlé nohy, mnoho kilometrů bez pádu, dostatek energie a vytrvalosti. Jsem pyšná, že máme v Otrokovicích tak šikovnou sportovkyni a že naše město reprezentuje i za hranicemi České republiky,“ řekla Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x