Start ligy je tady! Sledge hokejisté Zlína na úvod změří síly se Spartou a Karlovými Vary

Sledge hokejisté Zlína o víkendu vstoupí do další extraligové sezony. Foto: SHK LAPP Zlín
ZLÍN - Další sezona České para hokejové ligy klepe na dveře. Zlín zahájí ročník 2022/2023 domácím dvojzápasem proti Spartě a Karlovým Varům, který je na programu už 10. a 11. září.

Půjde dozajista o zápasy, které velmi prověří sílu souboru Tomáše Sedláčka. Obzvláště v případě měření sil s Karlovými Vary o tom nemůže být pochyb, vždyť Žraloci obhajují zlaté medaile z uplynulé sezony. Letošní ročník para hokejové ligy zároveň přinese konfrontace se staronovými či novými soupeři. Do soutěže se vrací Motor, kdežto zcela novým klubem je Ostrava. Celkově tak bude ligu hrát osm týmů.

Zlínský celek bude v sezoně obhajovat bronzové medaile. Nutno říct, že k prvnímu dvojzápasu mohou Zlínští nastoupit s optimismem. Přípravný duel proti Olomouci totiž svěřenci Tomáše Sedláčka zvládli a zvítězili 5:2.

Zápas s Olomoucí byl před následující ligou dobrá příprava. Myslím, že to bylo dobré i pro nováčky, protože si zahráli všichni. Vyzkoušeli jsme si i sestavu, ve které bychom měli hrát během sezony,“ popisuje zkušený kapitán SHK LAPP Zlín Marian Ligda.

Poctivý dříč sezonu vyhlíží s velkým očekáváním a tuší výraznější konkurenci, která by soutěži měla prospět. „Osobně si myslím, že tahle sezona bude zajímavá. Přibyly nějaké nové týmy, což znamená více času stráveného cestováním a podobně. Zajímavá by sezona mohla být i v tom, že letos není olympiáda. Chlapci tedy budou mít víc času na ligu a možná i víc chuti zahrát si dobrý hokej,“ uvažuje jeden z lídrů LAPPu před zápasy se Spartou a Karlovými Vary.

Ligda si je dobře vědom zlínských ambicí. Zároveň však ví, že jejich naplnění je rok od roku složitější. Zlepšují se totiž i soupeři. „Jako každý rok má Zlín velké ambice. Nebude to ale snadné, protože liga šla hodně nahoru. Týmy jako Karlovy Vary, Sparta nebo Pardubice se zlepšují. Uvidíme, jak se s tím popasujeme my,“ praví Ligda.

K co nejlepšímu výsledku mohou zlínským bojovníkům pomoci fanoušci. „Přišli nás podpořit už proti Olomouci. Tímto bych je chtěl poprosit, aby nás podporovali dál. Kluky jejich přítomnost motivuje, je to větší zodpovědnost,“ dodává Marian Ligda.

Zápas 1. kola mezi SHK LAPP Zlín a Spartou Praha se hraje v sobotu 10. září v PSG aréně ve Zlíně, úvodní buly je v 15:30. Utkání 2. kola s Karlovými Vary poté napíše svůj příběh znovu ve zlínské PSG aréně, a to v neděli 11. září od 10:45 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x