Stát přidal krajům na silnice, dva další úseky tak získají nový povrch

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Za účelem náhrady škod, které vznikly na silnicích II. a III. třídy po letních přívalových deštích, přidal stát krajům prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) další peníze. Pro Zlínský kraj to znamená navíc 10,6 milionu korun, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) řekl Vojtěch Cekota.

Prostředky budou vloženy do obnovy dvou úseků krajských silnic nad rámec původních záměrů.

ŘSZK letos získalo od SFDI původně 127,7 milionu korun, které měly být využity na spolufinancování osmi rekonstrukcí a na plošnou obnovu povrchů na 16 úsecích silnic II. a III. třídy. Díky další podpoře od SFDI ve výši 10,6 milionu korun může ŘSZK přidat do programu plošné obnovy vozovek dva další úseky: Všetuly – Zahnašovice a Komárno – Podhradní Lhota.

„I když nám už začíná podzim, dokázali jsme ještě vytvořit podmínky pro realizaci plošné obnovy vozovek ve dvou úsecích, na které by jinak v tomto roce nezbyly peníze. Motoristé tak získají v kraji o 2,7 kilometru nových povrchů vozovek více,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Pro plošnou obnovu povrchů vozovek s využitím prostředků SFDI bylo ve Zlínském kraji v roce 2020 původně plánováno 16 úseků silnic II. a III. třídy. Nyní se jejich seznam rozšiřuje na 18 úseků. Ke konci září z toho již byla obnova osmi úseků úspěšně dokončena. Zbývající se dostanou na řadu během měsíce října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x