Stav budov v lokalitě Hurdisky je kritický. Vstup do domů a okolí je zakázán

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Staré městské bytové domy v lokalitě Hurdisky čeká demolice. Technický stav budov je již kritický a hrozí zde bezprostřední riziko úrazu. Vstup do domů a jejich bezprostředního okolí je proto aktuálně zakázán.

Vyzýváme proto občany, aby se v rámci ochrany vlastního zdraví v blízkosti domů nepohybovali. Prostor je zvýšeným způsobem kontrolován strážníky a monitorován Městským kamerovým dohlížecím systémem operátory Městské policie Otrokovice,“ uvedlo město na svém webu.

Otrokovická radnice v lokalitě Hurdisky nyní připravuje novou výstavbu bytových domů v místě stávajících budov, které budou odstraněny. Aktuálně je zabezpečena projektová příprava i souhlas s odstraněním stavby.

V uplynulém týdnu proběhlo výběrové řízení na zhotovitele odstranění stavby. Ten by si měl stavbu převzít do 14 dnů. Do té doby bude na objekt dohlížet kromě městské policie také bezpečnostní služba.

Dosloužilý objekt Hurdisek byl využíván jako sociální byty, tedy nájemní bydlení určené pro osoby v tíživé životní situaci na dobu nezbytně nutnou pro její zvládnutí.

Projekt nových Hurdisek počítá s výstavbou tří dvoupodlažních obytných domů, každý z nich bude obsahovat 14 bytových jednotek o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk. Ke každé bytové jednotce bude náležet buď terasa, nebo balkon. Obyvatelé budou mít k dispozici i sklepní kóji v přízemí každého z objektů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x