Stavba napojení na dálnici D55 u Starého Města komplikuje provoz

Foto: televize TVS
STARÉ MĚSTO - U výjezdu z obchodních center na Huštěnovice u Starého Města vyrůstá okružní křižovatka, která v budoucnu propojí tuto silnici s dálnicí I/55. Stavba však aktuálně v těchto místech komplikuje dopravu.

Mezi Starým Městem a Babicemi na Uherskohradišťsku vyrůstá dálnice D55. Investor stavby, tedy Ředitelství silnic a dálnic, zde buduje také napojení této budoucí komunikace na silnici první třídy č. 55 a do Starého Města. Napojení bude mít formu okružní křižovatky. Její stavba teď ale komplikuje dopravu řidičům jedoucím z obchodní zóny. Právě v místě výjezdu od obchodních center na silniční tah mezi Starým Městem a Otrokovicemi totiž křižovatka vzniká.

Ta okružní křižovatka je celkem standardní, má v průměru 40 metrů, takže je komfortní pro uživatele. Má jen jednu zvláštnost – silnice I/55 slouží k přepravě nadrozměrných vozidel a nákladů, tudíž jsme uprostřed museli udělat v prstenci vydlážděnou část tak, aby mohla být těmi nadrozměrnými vozidly projížděna,“ uvedl ředitel zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

V místě stavby je silnice I/55 uzavřená a jako objížďka slouží provizorní komunikace měřící několik desítek metrů, kterou ŘSD vybudovalo. Průjezd přes ni v přímém směru, tedy například od Starého Města na Huštěnovice, je bez zdržení. Totéž platí pro odbočení vpravo. Odbočit vlevo je ale pochopitelně komplikovanější a v době dopravní špičky je to zvláště od obchodních center často skoro nemožné.

Řidičům, kteří pojedou z nákupu a chtěli by se napojit na trasu z Huštěnovic do Starého Města, proto doporučujeme, aby se stavbě vyhnuli a jeli přímo přes Staré Město například po Brněnské ulici. Žádné objízdné trasy však vyznačeny nejsou.

Okružní křižovatku máme v plánu dokončit do konce března letošního roku. Chceme ji uvést do provozu tak, aby převáděla dopravu na silnici I/55 a silnicí třetí třídy vedoucí do Starého Města,“ dodal Chudárek.

Řidiči, kteří tudy jedou, mohou vidět také budoucí sjezd z dálnice D55. Ta bude z místa stavby okružní křižovatky vzdálená asi 800 metrů. Kompletní napojení na dálnici u Starého Města se bude stavět až do roku 2024, kdy by se v prosinci měl zprovoznit celý úsek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x