Stavba nového kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm bude pokračovat. Ale jinak, než bylo původně v plánu

Vizualizace nového kulturního centra. Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Obyvatelům Rožnova pod Radhoštěm svitne naděje, že se nového kulturního stánku ve městě přece jen dočkají. Rožnovští zastupitelé rozhodli o pokračování stavby kulturního centra, která však bude probíhat jiným způsobem, než bylo před lety plánováno.

Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm v pondělí 18. března po několikahodinovém jednání rozhodli, že stavba nového kulturního centra bude pokračovat. Představeny byly tři možné scénáře, z nichž zastupitelé nakonec jednomyslně odhlasovali formu Design and build.

To znamená, že bude připravena k vyhlášení veřejná zakázka formou jednacího řízení s uveřejněním a prvky Design and build. Firmy budou mít přístupnou projektovou dokumentaci, kterou prověří a postupně dokreslí,“ informovala tisková mluvčí Rožnova pod Radhoštěm Petra Graclíková.

Město bude průběžně jednat s dodavatelskými subjekty o detailech před finální nabídkou. Dodavatelé budou muset splnit podmínky dotace a také zachovat autorské minimum, které stanoví původní projektant.

Městský úřad dostal úkolem zpracovat právní analýzu odpovědnosti a rizik varianty Design and build, finanční plán dostavby kulturního centra a definovat rozsah prací v režimu design and build s tím, že tyto podklady budou předloženy zastupitelům na jejich zasedání v dubnu,“ pokračovala Graclíková.

Kulturní centrum ve městě chceme a potřebujeme. Postavíme ho funkčně a bezpečně. To jsme slíbili. Na hledání nejvhodnějšího řešení pracovali ti nejlepší a přicházíme se sice ne tak častým řešením, ale s řešením dle zákona a řešícím náš problém,“ dodal starosta města Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x