Stavba Palačovské spojky pokračuje konsolidačními násypy a vrtáním pilotů

Foto: ŘSD
VSETÍNSKO - Stavební práce na Palačovské spojce, která by v budoucnu měla zlepšit napojení Valašska na dálnici D1, pokračují i v zimních měsících. Aktuálně stavaři pracují na konsolidačních násypech a založení mostů.

Stavební ruch neutichá na stavbě I/35 Lešná – Palačov ani v zimních měsících. „Nyní pracujeme na konsolidačních násypech a vrtáme piloty pro založení mostů,“ informovalo Ředitelství silnic a dálnic na svém webu.

Takzvaná Palačovská spojka bude po dokončení nejkratším spojením Valašska s dálniční sítí. Propojí silnici I/35 s dálnicí D48 a následně D1. „Po jejím dokončení se výrazně uleví okolním obcím, protože řidiči kamionů přestanou využívat extrémně zatížené silnice druhé a třetí třídy,“ uvedlo ŘSD.

Nejvíce si však oddychne město Hranice a obce, přes které je nyní vedena doprava po I/35, tj. Hustopeče nad Bečvou, Milotice nad Bečvou, Teplice nad Bečvou.

Jedná se o novostavbu více než pětikilometrové silnice I/35 mezi obcemi Lešná a Palačov a dále o rekonstrukci dálnice D48 Dub–Palačov a novou mimoúrovňovou křižovatku silnic D48 a I/35 – MÚK Palačov,“ pokračovali silničáři s tím, že součástí stavby je vybudování celkem 17 mostů, 6 protihlukových stěn v délce přes 4 km a mimoúrovňové křižovatky MÚK Palačov.

Výstavba Palačovské spojky byla zahájena loni v červnu, dokončena by měla být v roce 2026.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x