Stavba silnice I/55 v Kunovicích byla zahájena

Foto: zlin.cz
KUNOVICE - Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájilo v pondělí 12. července rekonstrukci a částečné rozšíření silnice I/55 v průtahu městem Kunovice. Cílem stavby je zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu.

V Kunovicích byla zahájena patnáct let plánovaná rekonstrukce silnice I/55. První dopravní omezení na sebe nenechá dlouho čekat. Platit začne od úterý 20. července, kdy během uzavírky pracovního úseku na silnici I/55 budou řidiči využívat objízdnou trasu přes obec Míkovice a silnici I/50.

Nejdříve se začnou přemisťovat inženýrské sítě, což jsou kanalizace, plyn, veřejné osvětlení, rozhlas atd., tak, aby to nezavazelo budoucí vozovce, protože budeme rozšiřovat jízdní pruhy, řekl ředitel zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Karel Chudárek.

Celá křižovatka by se tak měla zkapacitnit, vybudují se také nové chodníky a osvětlení. Rekonstrukce komunikace realizovaná Ředitelstvím silnic a dálnic ve spolupráci s městem Kunovice je jedním z velmi důležitých opatření, které má zlepšit dopravní situaci ve městě. Město už do příprav investovalo nemalé finanční prostředky.

Museli jsme vykoupit nemovitosti, které jsme v podstatě ani nepotřebovali, ale kvůli výstavbě tohoto průtahu to bylo nezbytně nutné. Slibuji si od toho to, že kromě zlepšení průjezdnosti Kunovic dostane město také nový veřejný prostor v poměrně významném a rozsáhlém úseku, uvedl starosta Kunovic Pavel Vardan.

Rekonstruovaný úsek na silnici I/55 má délku 1200 m. V lokalitě křižovatky se silnicí I/50 se zvětší počet řadících jízdních pruhů a zruší se přechod napříč silnicí I/55, který se přesune k autobusovým zastávkám. Ty se přesunou do zálivů tak, aby nezasahovaly do jízdních pruhů.

Směrem na Uherské Hradiště přibude další výjezdný pruh, takže se zrychlí výjezd z Kunovic. Tím by se mělo zabránit tvoření velkých kolon, kterých jsme každodenně svědky. Prodlouží se také odbočovací pruh směrem na obchvat na Uherský Brod, což by mělo rovněž přispět zrychlení výjezdu z města,” dodal Pavel Vardan.

Předpoklad dokončení stavebních prací je v roce 2022. Práce by měly být provedeny během 270 dní. Potom by měl být provoz už bez dlouhých kolon a čekání opět plně obnoven.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x