Stavba úseku dálnice D49 z Hulína do Fryštáku začala zemními pracemi

Foto: Skanska
HULÍN - Na trase budoucího úseku dálnice D49 z Hulína do Fryštáku, která má v budoucnu spojit střední a východní Moravu se západním Slovenskem, byly zahájeny zemní práce. Specialisté z trasy momentálně odstraňují ornici, která bude využita na okolních polích.

Zahájili jsme skrývky ornic v kilometru 14,1 až 17,3. Ornici shrnujeme na hrázky a je připravena k odvozu na rekultivaci na zemědělské plochy v území Fryšták – Dolní Ves. Po Novém roce by mělo následovat skrývání ornice v km 0,9 až 4,5 dle klimatických podmínek,“ říká projektový manažer společnosti Skanska Lubomír Pilný.

Na stavbě nyní také probíhají přípravné a geodetické práce sloužící k zaměření současného stavu a rozjíždí se také projekční činnost. „V lednu budeme kácet stromy v oblasti řeky Rusavy a dle klimatických podmínek zřídíme přejezdy vodotečí,“ doplňuje Lubomír Pilný.

Silničářské a betonářské práce by pak měly následovat na jaře roku 2022.

Výstavba úseku D49 z Hulína do Fryštáku o délce 16 kilometrů vyjde na téměř 5,6 miliard korun. Pokud vše půjde podle plánu, dokončena by měla být do konce roku 2024.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x