Štědrovečerní večeře pro seniory se v Rožnově vařila už potřetí

Martin Slovák při rozvozu štědrovečerních večeří, foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Společně s kuchařem Martinem Slovákem organizovalo město Rožnov pod Radhoštěm štědrovečerní večeři pro seniory. Díky dobrovolným dárcům bylo všech 237 porcí zdarma.

Město Rožnov pod Radhoštěm společně s kuchařem Martinem Slovákem již potřetí organizovalo tradiční štědrovečerní večeři pro seniory. Porci vánoční pochoutky si mohli objednat za 75 korun. Předběhli je ale dobrovolní dárci, kteří se rozhodli udělat seniorům na Vánoce radost a svými příspěvky všechny porce zaplatili. A že jich nebylo málo! Kuchař Martin společně s pomocí svého syna Samuela navařil celkem 237 porcí štědrovečerní večeře.

„Máme za sebou třetí ročník štědrovečerních večeří a opakovaně se ukazuje, že je to projekt, který má smysl. Tento rok byly večeře pro seniory zpoplatněny, ve výši 75 korun, ale přestože se potýkáme s dobou, která není pro nikoho z nás jednoduchá, opět se projevila solidarita lidí a chtíč podat pomocnou ruku, pokud je to možné. Dárci zakoupením večeří pokryli veškeré náklady a senioři tak budou mít všechny večeře zdarma. Nemůžu nevyzdvihnout děti ve věku 13 až 18 let z Apoštolské církve, které společně zakoupily 50 večeří,“ uvedl Jan Kučera, starosta města Rožnov pod Radhoštěm.

Na výběr bylo ze dvou polévek – rybí a čočkové. Dále si senioři mohli vybrat, zda dají přednost kuřecímu řízku, nebo tradiční kapří podkově s bramborovým salátem.

Společně s večeří obdržel každý senior také vánoční přání. Ta připravily děti z mateřských škol v Rožnově. Rozvor večeří potom proběhl den před Vánocemi, 23. prosince.

„Každý rokem se zlepšuje organizace práce a troufnu si říct, že letos jsem měl přípravu i vaření již vyladěné. 237 porcí není malý počet, ale vše se zvládlo bez problému. Chtěl bych velmi poděkovat partnerovi akce, firmě Onsemi, díky které jsem mohl využívat veškeré firemní kuchyňské prostory pro přípravu večeří. Nemohu nevzpomenout také dobrovolníky, kteří se ujali rozvozu jídel seniorům,“ uvedl kuchař Martin Slovák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x