Štědrý den v Baťově nemocnici: 141 ošetřených pacientů, 3 narozené děti a 4 kosti v krku

Ilustrační foto: KNTB
ZLÍN – Ani na Štědrý den se lékaři v Krajské nemocnici Tomáše Bati nezastavili. Na urgentním příjmu ošetřili celkem 141 pacientů. Nejvíc bylo zlomenin a viróz, nechyběly ale ani zaseknuté kosti v krku.

S problémy zavítalo do krajské nemocnice 24. prosince celkem 141 lidí. Nejvíc se jich potýkalo se zlomeninami. Na traumatologickou ambulanci tak dorazilo 50 pacientů.

„Nejčastěji se jednalo o zlomeniny končetin, rozbité hlavy a podobně. Lékaři také přijali šest seniorů se zlomeným krčkem. Ti jsou teď hospitalizovaní a čeká je operace,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Kuriozitou je rodina, která se na Štědrý den mezi sebou poprala. Po příjezdu na urgentní příjem tak museli lékaři ošetřovat jednotlivé členy rodiny s rozbitými hlavami a pohmožděninami.

Ani na pohotovostní službě se nezastavili. Lékaři ošetřili 40 lidí, které nejčastěji trápily virózy, bolesti hlavy, dušnost nebo kašel.

A jak už tomu na Vánoce bývá, nesmí chybět ani kosti v krku. Na ORL ambulanci lékaři pomáhali celkem 4 pacientům s tímto problémem. „Nejednalo se o nic vážného a všichni tak byli ošetřeni ambulantně,“ říká Lipovská.

Kromě toho na ORL ambulanci přišlo ještě dalších 50 pacientů, kteří si stěžovali na bolesti v krku. „Bohužel většinou šlo o banality, které by počkaly do běžného všedního dne,“ upozornila Lipovská.

Z krajské nemocnice ale na závěr přišla ještě jedna veselá zpráva. Pod vánoční stromeček si totiž tři maminky nadělily štědrovečerní miminka – jednu holčičku a dva chlapečky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x