Štědrý den ve zlínské zoo: vstup dětí za korunu a dárky pro zvířata

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Jak už bývá zvykem, Ježíšek nenaděluje dárky jen lidem, ale taky zvířatům ve zlínské zoo. Ani letos tomu nebude jinak. Na Štědrý den dostanou obyvatelé zahrady dárečky v podobě všemožných dobrot. A nezapomíná se ani na děti. Ty do 13 let budou mít vstup za symbolickou 1 korunu.

Zoo Zlín bude na Štědrý den otevřená od 8.30 do 14.00 hodin, pokladny budou zavírat o půl hodiny dřív. Návštěvníci se ale i tak mají na co těšit. Hlavně teda děti, které budou mít vstup do zoo za symbolickou 1 korunu.

Zvířata dostanou 24. prosince speciální „dárky“, které si před zraky návštěvníků rozbalí. Nosorožci, tapíři, žirafy a antilopy od Ježíška dostanou mrkev a červená jablka. Slůně Zyqarri, trojice slonic a sloní samec Jack potom výjimečně dostanou taky banány a oblíbenou pochoutku v podobě suchého chleba. Papoušci ara se už teď mohou těšit na hrozny a oříšky. Malé opičky kotulové veverovití určitě neodolají tropickému ovoci, oříškům, fíkům a datlím.

Speciální pamlsek čeká taky na obyvatele tropické haly. „Opicím chvostanům bělolícím chovatelé na Štědrý den naservírují směs různých druhů müsli, oříšků, sušeného ovoce, speciálních piškotů a medu. Vydry obrovské dostanou žluté melouny, které využijí i ke hraní,“ uvedla za zlínskou zoo Romana Mikešová.

Chovatelé nezapomenou ani na klokany, kteří dostanou velký příděl čerstvých větví stromů. A dvacítka mořských rejnoků si pochutná kromě krevet a olihní taky na chobotničkách. Naopak u lachtanů a tučňáků Humboldtových bude štědrovečerní večeří pořádná porce mořských ryb.

Kromě krmení zvířat se návštěvníci mohou těšit taky na světelnou vánoční výzdobu. Kromě typických vánočních motivů se v areálu ukrývají taky světelné siluety slonů, tapírů, nosorožců, jaguára, lvů, žirafy, aligátora, tučňáků nebo kasuára s mládětem.

„Návštěvníci mohou potěšit i naše zvířata a pod vánoční strom na nádvoří zámku Lešná položit dárek v podobě ovoce, zeleniny, ořechů, obilnin, luštěnin, rýže nebo sušeného chleba,“ říká Mikešová s tím, že i příchozí si mohou zahrát na Ježíška a nadělit zvířatům pěkné „dárečky“.

Kromě Štědrého dne bude zoo otevřená taky každý den až do konce roku. Pozor ale na otevírací dobu, od 25. prosince do 1. ledna bude otevřená do 17.00 hodin, poklady a turnikety potom zavírají vždy o půl hodiny dřív.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x