Štěrkoviště o víkendu ovládnou rybářské závody a první turnaj v korfbalu

Foto: TEHOS Otrokovice
OTROKOVICE – Na otrokovickém Štěrkovišti bude o nadcházejícím víkendu pořádně živo! Na programu jsou hned dvě akce – v sobotu 13. května se zde uskuteční historicky první turnaj v korfbalu a od pátku do neděle se o atraktivní ceny utkají rybáři na tradičních celonočních závodech.

Pro mnohé novinka mezi sporty. I tak lze mluvit o korfbalu, který představuje kolektivní smíšenou hru připomínající košíkovou. Jedinečná příležitost vidět tento neobvyklý sport na vlastní oči bude v sobotu 13. května, kdy se ve sportovní hale na Štěrkovišti uskuteční 1. korfbalový turnaj v Otrokovicích A.S.K.A. CUP 2023.

Turnaj slibuje zajímavou podívanou i netradičním uspořádáním haly, která bude na šířku rozdělena na tři hřiště, jedno pro každou věkovou kategorii U9, U11 a U13. Do turnaje jsou přihlášeny týmy Ostrava-Koblov, Děčín, Dobrá Voda u Českých Budějovic, Znojmo, Brno, ASKA Otrokovice, Kozlovice u Frenštátu pod Radhoštěm a Kostelec na Hané,“ uvedla tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Jen o kousek vedle, na březích Štěrkoviště, se od pátku 12. do neděle 14. května uskuteční tradiční celonoční rybářské závody, při kterých si rybáři políčí na štiky, candáty, sumce, úhoře, kapry i amury.

Závody budou zahájeny v pátek v 15 hodin, do té doby je na revíru Štěrkoviště vyhlášen všeobecný zákaz lovu ryb. Následný lov pak probíhá non-stop a po dobu konání závodu je možný pouze na speciální povolenku. Osoba provádějící lov ryb je povinna za snížené viditelnosti osvětlit místo lovu bílým neoslňujícím světlem. Na závodní povolenku je možno přivlastnit si 6 ks ryb, každý závodní den dvě,“ upřesnila Lenka Vaculová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x