Štěrkoviště vstupuje do léta v novém hávu. Vylepšené je občerstvení, solární sprchy i převlékací kabiny

Nové občerstvení na Štěrkovišti. Foto: M2sto Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovické Štěrkoviště doznalo před letní sezónou řady novinek a vylepšení. Dominantu areálu tvoří nové občerstvení, které zahrnuje také nové sociální zařízení. Dále přibyly solární sprchy a vyměněny byly i převlékací kabiny.

Další etapa revitalizace Rekreačního areálu Štěrkoviště začala již na podzim loňského roku. V listopadu začaly demoliční práce na původním objektu občerstvení, aby zde mohlo vzniknout moderní zařízení, které si oblíbená destinace místních i turistů tolik zasloužila. Vše vyšlo na více než 13 milionů korun.

Vše jsme plánovali s ohledem na to, abychom neomezili hlavní sezónu, která se díky možnostem areálu stále prodlužuje a živo je zde od jara až do podzimu. To se nám podařilo, a tak jsme mohli začátkem června předat zkolaudovanou stavbu novému provozovateli a věříme, že svou nabídkou návštěvníky zaujme,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Součástí stavby nového občerstvení bylo i vybudování nového sociálního zařízení, venkovních solárních sprch a výměna převlékacích kabin za moderní, které nahradily již vysloužilé plechové předchůdce.

Těžili jsme ze zkušenosti se solární sprchou, která byla loni umístěna u beachvolejbalového hřiště, a návštěvníci si ji pochvalovali. Nové sprchy jsou umístěny ze zadní strany převlékacích kabin,“ doplnila starostka.

Celková péče o areál ale nespočívá pouze v budování nového, ale především v údržbě stávajícího zařízení. Tyto záležitosti obstarává městská obchodní společnost TEHOS, která je správcem areálu.

Největší starost nám dělala oprava tlakové kanalizace, kterou jsme museli vyměnit, a spolu s tím obnovit i přívod elektřiny a rozvaděč k čerpací jímce kanalizace. Vyměněny byly i čerpadla v jímce. Kromě toho byla u brouzdaliště vyměněna dlažba, opravili jsme přepadové žlaby, opravili rozvody vody. U vodní plochy Štěrkoviště jsme se věnovali plážím, kde jsme dosypali písek a štěrk a provedli ochranný olejový nátěr na nová dřevěná mola,“ vyjmenoval jednatel společnosti TEHOS Tomáš Morys s tím, že tyto provedené opravy si v součtu vyžádaly přibližně 1,7 milionu korun.

Rekreační areál Štěrkoviště má také novou infografiku a aktualizovaný návštěvní řád, kde neznalý návštěvník nalezne vše potřebné.

Zaměřili jsme se zejména na pohyb šlapadel a paddelboardů, kterých je každým rokem víc. Ty mají vymezený prostor pro nástup do vody. Respektovat musí také přibližně dvacetimetrový odstup od pláží, aby nedošlo ke zraněním ostatních osob ve vodě,“ přiblížil Tomáš Morys s tím, že při přípravě pamatovali také na zřetelné značení ploch pro parkování.

Parkovacích ploch je několik. Kromě těch běžně využívaných v bezprostřední blízkosti je možné parkovat i u zastávky MHD, před sportovní halou a při zdvižených závorách i za ní. Pokud je i tato kapacita zaplněna, velké parkoviště v docházkové vzdálenosti je připraveno před atletickým stadionem,“ upozornil Tomáš Morys.

V případě příznivého počasí se vstupné začne tradičně vybírat se začátkem letních prázdnin a v závislosti na počastí bude pokladna u vstupu až do konce srpna, denně od 9 do 17:30 hodin. „Dospělí zaplatí 60 korun, děti od 6 do 15 let o 20 korun méně. Snížené vstupné se vybírá od 16 hodin. Senioři nad 65 let, stejně jako děti do 5 let, mají vstup zdarma,“ dodala tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x