Stockholm, Eindhoven, Zlín. Příprava na nejen plaveckou maturitu v plném proudu

Foto: archiv Zdeňka Kasálka
ZLÍN - Dobré zprávy z bazénů, ovšem nejen to. Plavci Miroslav Knedla a Jana Přibylová z Plaveckého klubu Zlín vyrazili pod vedením trenéra, ale i pedagoga zlínského gymnázia na náměstí TGM Zdeňka Kasálka dobývat areály v Evropě, stejně tak ale zkraje týdne svorně usedli do lavic, aby prokázali, že umějí i ve škole. Nastal čas maturitních písemek, a to je věc stejně důležitá jako vlastní úspěchy ve vodě.

„Ve Stockholmu Míra vyhrál svoji oblíbenou znakařskou padesátku, doplňkově si dal i 50 metrů motýlka a skončil druhý za Lotyšem Rapsysem na polohové dvoustovce. V holandském Eindhovenu na dalším silně obsazeném mítinku vyhrál znakařský sprint i polohovku, časy jsou velmi nadějné, lepší než ve stejném období před rokem, ale teď v době plné přípravy na vrchol sezóny nejsou zase tak směrodatné,“ říká trenér a připomíná, že v Eindhovenu se výborně držela i Knedlova spolužačka ze čtvrtého ročníku gymnázia Jana Přibylová, když doplavala ve finále na pěkném šestém místě na distanci 50 metrů prsa.

V pondělí a úterý už se oba plavci potili trochu jinak.

„V pondělí psali maturitní písemky z českého jazyka, v úterý z anglického. Zatímco v bazénu znají výsledek ihned po dohmatu, v případě písemných prací je to jinak, dozvědí se je až před ústní maturitou v týdnu od 20. května,“ vysvětluje trenér s tím, že teď bude v případě obou velmi důležité dobře se připravit právě na ukončení středoškolského studia.

„Až skončí zkoušky dospělosti, nastane pro Míru závěrečná příprava na dosavadní vrchol kariéry, což budou Olympijské hry v Paříži. Poslouží nám tři soustředění. V tureckém Beleku, pak v Toskánsku a potom ještě v jihoslovenském Šamoríně,“ vypočítává trenér Kasálek a přidává jeden slušný jezdecký výkon, o který se podělil s otcem největší zlínské plavecké naděje Miroslavem Knedlou starším.

„Pan Knedla jako vždy obětavý jako hrom, měli jsme velmi složité letecké spojení, a tak nelenil a vydal se pro nás tři přímo do Eindhovenu. Střídali jsme se za volantem, zatímco mladí vzadu na sedadlech spali, my jsme tyhle poklady bezpečně dovezli domů, zabralo to dvanáct hodin,“ popisuje náročnou 1 100 kilometrů dlouhou trasu Kasálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x