Stopa olympijského vítěze Jiřího Liptáka ve Zlíně: hlavně ZOO

Foto: rodinný archiv
RAJHRADICE, ZLÍN - Olympijský vítěz v trapu Jiří Lipták bydlí kousek od Brna v jihomoravských Rajhradicích. S manželkou Petrou a dvěma dětmi Danielem a Karolínou. Stejně tak tam už před delším časem zakotvili i jeho rodiče. Když si chce rodina udělat hezký výlet, nejméně jednou ročně padne volba na sto kilometrů vzdálený Zlín. Tedy na jeho zoologickou zahradu.

„To je naše nejčastější cesta na Zlínsko, rádi si dáme v jedné restauraci nedaleko odtamtud výborná pečená žebra. Víte, Jirka není vůbec vybíravý, ale u vás ve Zlíně si fakt vždycky pochutná,“ vypráví velmi sympatická manželka paní Petra.

„Nám oběma i dětem se v zoologické zahradě na Lešné moc líbí třeba u rejnoků, lachtanů, ale vlastně všude, skvělá je jízda vláčkem, vždycky se nám to zamlouvá. Víme i o novém slůněti, tak si myslím, že je pořád co objevovat,“ říká Petra, která pracuje jako kadeřnice.

Finálový závod v Tokiu přinesl včetně rozstřelu s Davidem Kosteleckým drama na ostří nože.

„Víte, my jsme měli slzy v očích už ve chvíli, kdy chlapi nastupovali do závodu, pak už jsme jen trnuli a na konci neskutečně jásali. Navíc David je Jirkův výborný kamarád, bydlí dva kilometry od nás v Holasicích, tak se tu ta radost ze zlata a stříbra prostě krásně přelévá,“ smála se mladá paní.

Skvělá nálada panovala také v domě rodičů rovněž ve vesnici s patnácti stovkami obyvatel.

„No jistě, jsme v nejlepším slova smyslu pyšní, Jirka nám udělal obrovskou radost, měl jsem hodně hektický den s televizními štáby a spoustou dalších novinářů. Večer si s manželkou dáme štamprličku něčeho dobrého a budeme se na Jirku v sobotu, kdy se vrací, těšit. A pozdravujte ve Zlíně, také tam rádi jezdíme, stejně jako do Chřibů či Záhorovic na Uherskobrodsku, máte tam krásná místa,“ vzkazuje i za manželku Zdeňku otec olympijského vítěze Jiří Lipták starší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x