Strážníci dohlíželi na klidný průběh voleb

I na tyto volby dohlíželi policisté. Foto: zlin.eu
ZLÍN - Ve dnech 20. – 21. září 2024 se v České republice uskutečnily volby do zastupitelstev krajů. I tentokrát napomáhala Městská policie Zlín jejich poklidnému průběhu.

Během obou volebních dnů bylo vyhlášeno mimořádné bezpečnostní opatření, které začalo půlhodinu před otevřením volebních místností pro voliče, tedy v pátek v 13:30 hodin.

Hlídky MP Zlín uskutečnily za oba dny celkem 803 kontrol bezprostředního i širšího okolí volebních místností, na nichž se podílelo na 30 strážníků. Dohled byl zaměřen především na dodržování veřejného pořádku a nebyly při něm zaznamenány žádné závažnější problémy, které by mohly narušit řádný průběh voleb.

Také o těchto volbách můžeme říci, že proběhly ve Zlíně poklidně. Pouze v jednom případě zjistila hlídka MP Zlín, že před volební místností v lokalitě Obeciny odcizil neznámý pachatel v pátek večer státní vlajku,“ doplnil k průběhu voleb ředitel MP Zlín, Ing. Milan Kladníček, MBA, DBA.

V sobotu ve 14:00 hodin pak proběhlo uzavření volebních místností, ale bezpečnostní opatření městské policie se protáhne až do pozdních odpoledních hodin. Zpracování volebních výsledků se totiž uskuteční v budově zlínské radnice, v jejíž blízkosti strážníci monitorují a usměrňují příjezd vozidel okrskových volebních komisí.